Alzira forma els seus agents de serveis socials en matèria de pobresa energètica

Hui ha començat l’activitat de formació, sensibilització i assessorament en consum energètic als treballadors de serveis socials de l’Ajuntament d’Alzira, activitat en què també han participat integrants de Creu Roja, Cáritas i de l’ONG El Norte Perdido.

AeioLuz és l’encarregada de portar a terme estes activitats, que tenen la finalitat de poder formar els tècnics sobre la metodologia d’assessorament cap a les famílies més vulnerables de fer un ús responsable dels subministraments i alhora puguen defensar els seus drets enfront de les companyies subministradores. Esta formació té una durada de 20 hores i es portarà a terme al llarg de 5 jornades.

La regidora de Serveis Socials, Marina Mir, i el tècnic del departament, Joan Rovira, han assistit a la presentació del projecte formatiu. Mir assegura sobre el tema: “Hem de tindre en compte les noves necessitats de la ciutadania. A les clàssiques ajudes que sempre s’han atés des de Serveis Socials, ara s’han d’afrontar les conseqüències derivades d’empobriment energètic. S’està registrant un creixement de la demanda vinculada a este fenomen i a les consegüents dificultats per a fer davant del consum energètic d’ús domèstic bàsic i de caràcter quotidià”

L’energia més barata és la que no es consumix, i els hàbits de consum responsable constituïxen la millor de les eficiències. Per això, les activitats inclouen una part de tallers participatius per als usuaris.

“Economia domèstica sostenible” (30 hores en 12 sessions) per a usuaris en situació de vulnerabilitat energètica. Generació d’hàbits d’ús responsables, eficients i sostenibles dels recursos bàsics d’una família o unitat de convivència i criteris de facturació dels subministraments bàsics (aigua, electricitat, gas, tics, lloguer, assegurances, …) d’una família, per a portar-los a la major eficiència possible.

Atenció personalitzada amb cita prèvia en la qual es proporciona a cada usuari les eines per a millorar el seu ús energètic i de subministraments, alhora que s’expliquen els canvis contractuals necessaris, i com dur-los a terme amb èxit, per a reduir al màxim l’ús energètic de cada família o unitat de convivència atesa.
Acompanyament administratiu per a la conversió.

Sobre AeioLuz

És una cooperativa valenciana que ajuda persones i organitzacions a reduir els seus costos energètics i ensenya a utilitzar l’energia de forma eficient.

Desenvolupa quatre línies d’actuació:
Formació a persones i organitzacions perquè tinguen una consciència crítica en esta matèria i puguen decidir amb criteris propis.
Millora del comfort de les famílies en les seues cases, alternatives a la subvenció clàssica de les factures de subministraments.
Estalvi energètic: detecció de punts per a utilitzar millor la teua energia. Diagnòstic del perquè de la situació i et proposta de solucions per a l’estalvi d’energia i diners.
Estudis de sistemes per tal d’autoabastir-se energèticament

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.