La Torre Razef d’Almussafes compta la seua història

Un any més, la Festa del 9 d’Octubre servix de referent per a organitzar visites guiades al monument històric

Diumenge que ve 7 d’octubre, un total de 60 persones podrà accedir a l’edifici del segle XI, declarat Bé d’Interés Cultural

El calendari d’actes emmarcats en la commemoració del 9 d’Octubre a Almussafes proposa una jornada de visites guiades a la Torre Àrab Razef, el monument històric amb major valor arquitectònic per a la ciutadania d’Almussafes. Encara que, a hores d’ara, s’han inscrit un total de 34 persones en la iniciativa turística, les sis visites concertades per al diumenge 7 d’octubre en grups d’un màxim de 10 persones, deixen la porta oberta a noves incorporacions fins a sumar les 60 places disponibles. Des de la Regidoria de Cultura s’anima als amants de la història a descobrir esta torre andalusina, els orígens de la qual es remunten al segle XI.

L’últim mil·lenni d’història d’Almussafes està íntimament lligat a la Torre Razef, l’edifici més antic de tots els que es conserven en el terme municipal. La fortificació àrab, que s’erigix en el centre de la Plaça Major de la localitat, tenia inicialment una funció defensiva i al seu voltant es localitzaven unes poques cases i les terres de cultiu per a la subsistència dels habitants de l’anomenada qarya d’Al-mansáf.

Amb el pas dels segles i depenent de les necessitats concretes sorgides en cada moment històric, el monument ha sigut objecte de distintes variacions estructurals que han afectat a la seua altura i també a la distribució de les seues estades. Precisament, l’any 1996 la torre es va sotmetre a l’última de les reformes amb l’obertura d’una entrada a través de la planta baixa.

Esta i altres qüestions relacionades amb la seua construcció i els seus usos s’explicaran, diumenge que ve 7 d’octubre, durant les visites guiades que l’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat amb motiu de la commemoració del 9 d’Octubre.

La participació en les visites a esta infraestructura declarada Bé d’Interés Cultural pel Patrimoni Històric Espanyol en categoria de monument, per a les que es conformen grups amb un màxim de 10 persones, i que se celebraran a les 11, 12, 13, 17, 18 i 19 hores, s’assegura a través de la inscripció prèvia en la recepció del Centre Cultural en el seu habitual horari d’obertura. Fins a la data ja ho han fet un total de 34 persones, tot i que encara resten places disponibles fins a completar les 60 oferides.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.