L’Ajuntament de Godella explica el projecte del mercat de venda directa en una jornada de la SEAE

La tècnica d’Agricultura de l’Ajuntament de Godella, Mónica Rubio, va participar el darrer dimecres 12 de desembre a la I Trobada Autonòmica de la Xarxa d’Innovadors Locals Agroecològics de la Comunitat Valenciana, organitzada per la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica (SEAE).

En concret, Rubio va intervindre en la taula rodona sobre reptes i obstacles de la comercialització ecològica, per explicar el projecte del mercat de venda directa, que cada dissabte pel matí s’instal·la a la plaça de l’Ermita de Godella per a la venda de productes de proximitat collits per llauradors i llauradores locals. En este mercat es potencia el consum de fruites i verdures de temporada amb criteris agroecològics.

L’Ajuntament de Godella recolza esta iniciativa mitjançant la sensibilització i conscienciació ambiental, social i agroalimentària, aquesta última com a principal objectiu. Però no es tracta d’un mercat a l’ús, sinó que va molt més enllà. Cada dissabte s’ofereixen activitats gratuïtes complementàries, impulsades des de la regidoria d’Agricultura, la qual cosa afavoreix que el mercat de venda directa de Godella s’haja consolidat com un punt de trobada on les persones interactuen i intercanvien els seus punts de vista sobre l’agroecologia.

Esta jornada de la SEAE, en què participaren més d’una trentena de productors ecològics de la Comunitat Valenciana, és fruit d’una sèrie d’activitats teòriques i pràctiques realitzades durant este any -en el marc del projecte AgroEcualifica -, i gràcies a les quals persones llauradores, tècniques i investigadores han tingut l’oportunitat de perfeccionar la seua qualificació i capacitats professionals en l’àmbit de l’agroecologia.

El projecte AgroEcualifica també ha permès a les persones participants analitzar les necessitats d’innovació, prioritzant els experiments a realitzar a escala xicoteta en les seues pròpies parcel·les i compartint els resultats amb altres llauradors i llauradores. S’han realitzat activitats com tallers d’anàlisi de necessitats i priorització, visites col·lectives de camp, seguiment i avaluacions, xerrades divulgatives, etc. Ara, en la celebració d’esta primera trobada, s’han intercanviat les experiències i s’han difós els resultats, donant per conclòs este programa AgroEcualifica, que estava organitzat per la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) i cofinançat pel Fons Social Europeu.

El Ayuntamiento de Godella explica el proyecto del mercado de venta directa en una jornada de la SEAE
La técnica de Agricultura del Ayuntamiento de Godella, Mónica Rubio, participó el pasado miércoles 12 de diciembre en el I Encuentro Autonómico de la Red de Innovadores Locales Agroecológicos de la Comunidad Valenciana, organizado por la Sociedad Española de Agricultura Ecológica (SEAE).

En concreto, Rubio intervino en la mesa redonda sobre retos y obstáculos de la comercialización ecológica, para explicar el proyecto del mercado de venta directa, que cada sábado por la mañana se instala en la plaza de la Ermita de Godella para la venta de productos de proximidad cosechados por agricultores y agricultoras locales. En este mercado se potencia el consumo de frutas y verduras de temporada con criterios agroecológicos.
El Ayuntamiento de Godella apoya esta in

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.