Alberic premia las trayectorias de Doménech, Huguet, Salom, Torres y la asociación de jubilados

alberic-premia-las-trayectorias-de-domenech-huguet-salom-torres-y-la-asociacion-de-jubiladosAlberic, 11 d’octubre de 2016. El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alberic es va omplir en un dels actes més simbòlics del calendari anual del municipi: el lliurament de les Distincions d’Honor del 9 d’Octubre, amb les quals el consistori premia les trajectòries de persones i associacions destacades a nivell local.

Enguany la celebració va tenir un caràcter eminentment cultural, amb el sentit record al recentment mort Josep Lluís Doménech, el membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La seua vídua, María Pilar, va ser l’encarregada d’arreplegar la distinció i de dirigir-se als presents. En el seu discurs va convidar als veïns i veïnes a recordar a Doménech com un home de cultura que sempre va lluitar pel valencianisme i sobretot pel valencià, llengua que va treballar en innombrables volums tant de caràcter científic com divulgatiu.

L’ajuntament també va voler premiar a Jesús Huguet, membre del Consell Valencià de Cultura. L’escriptor va subratllar la importància de la col•lectivitat i va convidar als alberiquenys a associar-se per a lluitar per la millora de la societat. En l’apartat social es va distingir a l’associació de jubilats i pensionistes i en l’esportiu es va reconèixer l’àmplia labor desenvolupada durant dècades per Miguel Salom al capdavant de diversos col•lectius però sobretot com a president del Club de Patinatge Artístic d’Alberic i els èxits aconseguits pel karateka Loren Torres Bru, que l’any passat va ser campió del món de la seua disciplina.

La prematura defunció de Josep Lluís Doménech va crear fa unes setmanes un profund dolor en la cultura valenciana, que es va mobilitzar ràpidament en el seu record, fins i tot amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en el tanatori per a mostrar les seues condolences a la família. Doménech era llicenciat i doctor en Psicologia i llicenciat també en Filosofia i en Ciències de l’Educació i comptava amb una trajectòria docent i literària molt dilatada. Era acadèmic de la Acadèmia Valenciana de la Llengua des de juny del 2001 i entre les seues recerques es troben estudis sobre la situació del valencià en l’ensenyament, la presència social dels mitjans de comunicació i la influència social de la televisió.

Va ser premiat per la Generalitat Valenciana per la seua contribució a la normalització lingüística del valencià i era autor de llibres de diferents temàtiques i gèneres com la poesia, assaig, llibres de text o diccionaris.

Jesús Huguet, per la seua banda, va estudiar Dret i Filologia i també és diplomat en Telecomunicacions i Relacions Públiques. Ha treballat de professor i és autor d’una dilatada llista de llibres vinculats sobretot als assajos literaris, col•laborant a més en nombroses publicacions de prestigi com a Destino, Serra d’Or, Levante-EMV o Diari de València. És membre del Consell Valencià de Cultura des de l’any 2000 i fins i tot està immers en diferents institucions nacionals i internacionals sobre temes d’arts gràfiques i història de la literatura.

El karateka Loren Torres Bru es va proclamar campió del món l’any passat en la Karate World Cup Wuko&AD en la ciutat italiana de Lignano. Era el punt àlgid d’una carrera marcada pels èxits, amb múltiples títols a nivell autonòmic, estatal i internacional. Ja en 1998 va començar a destacar en fer-se amb el subcampionat del món de kates, quan encara era júnior i després ha protagonitzat una de les trajectòries esportives més reeixides de tots els veïns i veïnes de la localitat alberiquenya.

Finalment, Miguel Salom Martínez va ser fa dècades un dels creadors de la Associació de Futbol Sala de la localitat i després va estar de delegat en l’Hoquei Club d’Alberic. En 1993 va ser triat president del Club de Patinatge Artístic d’Alberic, càrrec que va ostentar durant dècades, a més de ser membre de la federació valenciana d’aquest esport. Va aconseguir, des d’aquests càrrecs, organitzar campionats de caràcter autonòmic, estatal i fins i tot continental a Alberic.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.