Resultat pressupostos participatius

Millorar l’accessibilitat de les voreres per a persones amb mobilitat reduïda i aplicar les mesures del pla de dinamització de l’economia local i l’ocupació guanyen el procés de pressupostos participatius d’Algemesí

Un total d’1.855 persones han votat telemàticament en aquestes eleccions

vorera-placa-mercatMillorar l’accessibilitat de les voreres per a les persones amb mobilitat reduïda ha sigut la proposta guanyadora en les eleccions de pressupostos participatius que es va dur a terme la passada setmana. Al final han votat 1.855 persones que han dut a terme 4999 vots, ja que es podien escollir fins a un màxim de tres propostes per cada vot.

Entre les vuit proposades finalistes millorar l’accessibilitat de les voreres ha sigut l’opció més votada amb 958 vots el que suposa un 19,16% dels vots rebuts. La segona proposta guanyadora ha sigut aplicar el pla integral de dinamització de la promoció econòmica i l’ocupació local que du a terme en l’actualitat l’Ajuntament d’Algemesí junt a la Universitat de València i les associacions d’empresaris i comerciants Empal i Acsa amb 838 vots.

La comissió reguladora dels pressupostos participatius i l’equip de govern han decidit obrir una partida de 150.000 euros en els pressupostos de 2017 per a dur a terme aquesta millorar de les voreres i de 50.000 euros per a començar a aplicar les mesures del pla econòmic i d’ocupació local. En aquest cas, si és necessària major dotació s’incorporarà de la partida de la regidoria d’Indústria.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat la necessitat d’escoltar l’opinió dels veïns “per a saber les seues necessitats i inquietuds perquè tots volem com a objectiu construir un Algemesí millor”.

La resta de propostes han quedat per darrere en el següent ordre: Construir un carril bici des del carrer Albalat fins al poliesportiu, fer una nova piscina descoberta, habilitar un recinte per a joves, remodelar les ronda del Calvari i Alzira i, finalment construir el recinte firal i convertir en zona per als vianants en centre històric.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Vendrell, ha assenyalat l’alt grau de “solidaritat i empatia dels algemesinencs en votar una proposta que busca ajudar als altres”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.