L’artista almussafenya Lola Sánchez exposa en el municipi la seua col•lecció de retrats a grafit

La mostra, que romandrà oberta fins al pròxim dilluns 21 de novembre, està formada per 29 retrats en els quals per primera vegada ha incorporat el color

Totes les peces, creades des de 2013 a 2016, representen a dones, excepte la més especial per a ella, la que li dedica al seu fill

lolasanchezAlmussafes, a 16 de novembre de 2016. Des del passat divendres 11 i fins al pròxim dilluns 21 de novembre, la sala d’exposicions del Centre Cultural d’Almussafes exposa una col•lecció de 29 retrats elaborats a grafit per l’artista local Lola Sánchez en els quals mostra amb un gran nivell de precisió els rostres de 28 dones, la majoria d’elles famoses, i un home, el seu fill. En la inauguració, que es va dur a terme el divendres 11 de novembre, va participar la regidora de Cultura, Teresa Iborra.

El passat divendres 11 de novembre la sala d’exposicions del Centre Cultural d’Almussafes es va omplir de moltes cares conegudes a nivell nacional i mundial. L’artista local Lola Sánchez presentava en públic la seua última col•lecció de retrats creats a grafit i que està formada per un total de 29 obres en les quals quals aconsegueix plasmar amb gran habilitat la fesomia de quasi una trentena de rostres, molts d’ells coneguts per al gran públic com Angelina Jolie, Charlize Theron o Hiba Abouk, entre altres.

Sánchez, que ja va tenir l’oportunitat d’exposar en la seua localitat l’any 2013, va estar abrigallada durant la inauguració per familiars i amics en un acte que va comptar amb la presència de la regidora de Cultura d’Almussafes, Teresa Iborra, i del gestor cultural, José María Bullón.

L’exposició
Per primera vegada en la seua trajectòria artística, la almussafenya ha incorporat una poc de color pastís als seus quadres, elaborats fonamentalment a grafit, i després de l’experiència ja ha avançat que li agradaria aprofundir en aquesta tècnica de cara a posteriors treballs, que desenvoluparà amb ús de l’oli.

Malgrat que la majoria de les obres presentades mostren a personatges públics, sobretot dones, Sánchez no dubta quan se li pregunta pel seu retrat favorit. Sent feblesa per l’únic en el qual no apareix una fèmina, la que li ha dedicat al seu fill.

Els visitants descobriran en el seu recorregut per l’exposició, que estarà disponible fins al pròxim dilluns 21 de novembre, una Lola molt perfeccionista. De fet assegura que tarda al voltant de tres setmanes a acabar cada obra. “Podria fer-ho en un dia, però m’agrada molt aprofundir en cada facció i dedicar temps als detalls, per la qual cosa deixar reposar cada traç em permet observar els rostres des d’una altra perspectiva que m’ajuda a aconseguir un millor resultat”, explica.

Els seus inicis
Lola Sánchez, enamorada de l’art des de menuda, començà a donar visibilitat a la seua passió pel món de la pintura a principis dels anys 90, quan es va inscriure per primera vegada per a rebre classes en l’escola de pintura del Centre Cultural d’Almussafes, amb la benifaionera Conchín Císcar com a professora. Al principi es tractava d’una afició a la qual li dedicava poc de temps a causa de les seues obligacions professionals i familiars.

Després d’uns anys de descans, en 2011 va decidir dedicar-se d’una manera més intensa i especialitzar-se en l’acadèmia privada de l’artista Francisco Martínez Navarro de Paterna. Amb el pas dels anys ha anat perfeccionant el seu treball, aconseguint una tècnica molt depurada que no ha parat d’evolucionar.

L’artista, que es dedica professionalment a impartir classes de costura, àmbit de l’art que li permet desenvolupar la seua gran creativitat, en aquest cas a través de la moda, mostra a través de la seua pàgina de Facebook “Lola Sánchez Mora” el procés de creació dels seus treballs, la qual cosa permet observar el camí que segueix per a aconseguir retrats amb un gran nivell de qualitat. Els interessats a visitar l’exposició tenen de temps fins al pròxim dilluns 21 de novembre per a gaudir del seu talent.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.