Sis veïns d’Almussafes ja s’han inscrit per a col·laborar en el nou punt d’intervenció local de Creu Roja

L’ajuntament del municipi espera que en les pròximes setmanes el nombre de voluntaris seguisca augmentant

El primer projecte en el qual participaren els col·laboradors serà “Aliments per a la solidaritat”

Almussafes, a 23 de novembre de 2016. Després de la presentació oficial del nou punt d’intervenció local de Creu Roja d’Almussafes celebrada la setmana passada, el consistori continua explicant el projecte als ciutadans per a animar-los a unir-se al mateix. Ahir, fou el torn del Centre de Formació de Persones Adultes, on es va desenvolupar una xarrada, en col·laboració amb Escola Oberta, en la qual membres de l’entitat van presentar als nombrosos assistents els objectius del programa “Aliments per a la solidaritat”, que va comptar amb la participació de voluntaris d’altres poblacions i fins i tot almussafenys que van formar part de Creu Roja en l’anterior etapa en el municipi.

charla-cruz-roja1La creació del nou punt d’intervenció local de Creu Roja a Almussafes continua avançant amb la fase de captació dels voluntaris que s’ocuparan dels projectes que progressivament vagen posant-se en marxa. Ahir, dimarts 22 de novembre, la sala multi usos del Centre de Formació de Persones Adultes de la localitat va acollir una xarrada emmarcada dins de la iniciativa “Escola Oberta”, impulsada per la EPA i coordinada per la professora Amparo Linares, en la qual es va presentar als alumnes el projecte de reimplantació de l’entitat assistencial a Almussafes.

Rosa Ferrer, coordinadora de la delegació especial de Creu Roja a València, va anunciar que ja hi ha 6 almussafenys inscrits en aquest nou punt d’intervenció local, una xifra que des del consistori municipal esperen que vaja augmentant durant les pròximes setmanes per a aconseguir que el programa “Aliments per a la solidaritat”, el primer que s’iniciarà en aquesta nova etapa de l’organització en la població, obtinga el resultat esperat pel departament de Benestar Social i per l’assemblea de Creu Roja d’Algemesí.

En la xarrada desenvolupada ahir, Ferrer va desgranar els set principis que regeixen el treball de Creu Roja, que són humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat, unitat i universalitat. A més, va explicar que l’entitat està present en 185 països, que a València hi ha 28 assemblees en funcionament i que amb l’establiment d’aquest punt d’intervenció es pretén contribuir al desenvolupament dels objectius per als quals va ser creada, que es tradueixen sobretot en la prevenció i l’assistència als grups socials desfavorits.

“Aliments per a la solidaritat”

Tal com s’ha acordat amb l’Ajuntament, Creu Roja començarà la seua intervenció a Almussafes amb el programa “Aliments per a la solidaritat” i els voluntaris que s’adherisquen a aquest primer projecte s’encarregaran de descarregar els productes, organitzar-los en les prestatgeries i de distribuir-los entre les famílies en funció de les necessitats concretes. També seran els responsables de la relació amb els usuaris i de controlar el nivell d’existències disponibles. Per a açò, a més de triar a un coordinador, es durà a terme una formació específica que els capacitarà per a dur a terme aquesta labor.

En l’acte van participar voluntaris almussafenys de l’anterior etapa en el municipi així com col·laboradors d’altres poblacions, entre els quals es trobava Arianna Méndez, de Benifaió. “Vaig començar en Creu Roja en 2010. M’interessa el camp de l’atenció social i considere que cal donar una mica del nostre temps i tenir un compromís amb l’entitat, realment el programa d’aliments és molt senzill”, va explicar.

La responsable de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de València, Laura Acuña, va assenyalar que esperen que en els pròxims dies vaja augmentant el nombre d’inscripcions, que poden realitzar-se en les dependències d’aquest departament municipal, situades en la planta baixa del Centre de Salut.

Deixa el teu comentari