Jorge Rodríguez: «La Diputació posarà a disposició dels municipis els mitjans tècnics per a valorar els danys de les pluges»

El president de la Diputació visita el lloc de comandament avançat d’emergències a Algemesí i s’interessa per la crescuda del Xúquer: «L’important ara és recuperar com més prompte millor la normalitat»

En el pressupost de l’any que ve, hi haurà una partida de fins a un milió d’euros consignada a reparar danys per inundacions i incendis en els municipis de la província

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, informa de la reobertura de totes les carreteres tallades en la província durant aquest dimarts, excepte les de Millares i Cortes de Pallás, en les quals s’avaluen els danys

thumbnail_img-20161220-wa000320/12/2016.El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha avançat aquest dimarts a Algemesí que la corporació posarà a disposició dels municipis de la província afectats per l’episodi de fortes pluges «els mitjans tècnics necessaris per a valorar els danys ocasionats pel temporal i perquè els ajuntaments puguen soŀlicitar i rebre les ajudes convocades per les institucions».

Com va passar arran dels incendis forestals de l’estiu passat, els tècnics de la Diputació ajudaran els municipis afectats a determinar la magnitud d’«uns danys difícils de quantificar, ja que no només afecten camins i infraestructures públiques, sinó també collites, comerços, habitatges i cotxes» —segons ha explicat Rodríguez. Les ajudes de la Diputació als municipis afectats per les pluges també es reflectiran en els pressupostos de l’any que ve, que inclouran una consignació de fins a un milió d’euros per a reparar els danys causats per inundacions i incendis en les comarques de la província. Aquesta partida quedarà a disposició dels ajuntaments per a completar les ajudes autonòmiques i estatals en cas que fóra necessari.

En paraules de Jorge Rodríguez, «durant l’episodi de pluges hem centrat els esforços de l’Àrea de Carreteres, que dirigeix Pablo Seguí, a garantir els accessos i les vies d’evacuació als municipis en coŀlaboració amb els alcaldes i la Generalitat. Ara el que ens preocupa és tornar a poc a poc a la normalitat». Rodríguez ha agraït el treball «ininterromput» de les brigades de conservació de carreteres i ha dit que «seguirem coordinant-nos amb la Generalitat i el Govern estatal perquè tots els danys causats pel temporal puguen ser declarats zona afectada per les pluges i que siguen coberts pel decret anunciat pel president Ximo Puig i per les ajudes estatals”.

Tornar a la normalitat

Després d’insistir que la Diputació ajudarà els municipis perquè disposen dels diners necessaris per a recuperar la normalitat, Jorge Rodríguez ha cedit la paraula al diputat de Carreteres, Pablo Seguí, que des del lloc de comandament avançat de la Ribera ha informat de la reobertura durant aquest dimarts de dotze de les catorze carreteres provincials que aquest dilluns es tancaren a causa de les fortes precipitacions.

Concretament, la crescuda del riu Xúquer ha afectat principalment la carretera entre Alberic i la Pobla Llarga i la d’Alberic a Cogullada. Les dos carreteres han recuperat la circulació aquest dimarts, igual que deu més tallades dilluns.

En la xarxa viària provincial, amb 1.800 km de carreteres, només es manté el tancament per precaució en la via que uneix Millares amb Dos Aguas i en l’accés a Cortes de Pallás, dos punts que Pablo Seguí ha visitat al costat del cap de l’Àrea de Carreteres, Javier Piedra, i el responsable de conservació, Alfredo Muñoz, per a valorar les incidències.

El titular de Carreteres ha explicat que «la intenció és avaluar les incidències i programar immediatament els treballs necessaris perquè aquestes dos carreteres queden reobertes al trànsit el més prompte possible. El més important és que s’ha actuat amb rapidesa i per sort no hem de lamentar danys personals en les carreteres de la Diputació. Ara estem centrats en retornar la normalitat com més prompte millor a Cortes de Pallás i Millares».

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.