Cullera s’avança a les ajudes i inicia la neteja de les platges afectades pel temporal

El govern municipal articula una resposta ràpida perquè l’alcalde qualifica la situació d’«emergència»

neteja-platges-temporal-2-1CULLERA. 23-12-16. L’Ajuntament de Cullera inicià d’urgència ahir a la vesprada el procés de neteja de les platges de la localitat afectades pel temporal de principis d’esta setmana.

La decisió va ser presa pel govern municipal perquè tal com ha explicat este matí l’alcalde, Jordi Mayor, «no podem esperar al fet que vinga ningú a ajudar-nos, ja que es tracta d’una situació d’emergència».

Les accions s’estan duent a terme en la zona sud de la costa cullerenca, la més afectada pels efectes de la crescuda del Xúquer i del temporal marítim en haver sigut envaïda per tones de canyes, residus de tota mena i, fins i tot, animals morts.

Un total de set camions i dues pales treballen sense parar per a retirar tota la porqueria arrossegada pel riu i el mar fins a la costa i que s’amuntega fins a les mateixes portes de les cases que ocupen la primera línia de platja.

Actuació ràpida

El primer edil ha supervisat en primera persona este matí les labors de neteja acompanyat pel regidor de Platges, Salva Tortajada. Es calcula que Cullera encara tardarà dies a retirar les tones de restes que s’acumulen en les seues platges encara que els treballs avancen a un ritme important. «És la vegada que, davant una situació d’estes característiques, més ràpid ha actuat el consistori», indica Tortajada.

Respecte als efectes del temporal, tots els grups municipals van aprovar en el ple de desembre, celebrat ahir, que Cullera sol•licite ajudes al Govern d’Espanya en qualitat de zona afectada greument per emergència.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.