La Diputació realitza 57 intervencions d’emergència per a evitar l’aïllament de municipis valencians durant el temporal

El dispositiu de Vialitat Hivernal de la Corporació ha desplegat un equip de 400 persones, entre efectius de l’Àrea de Carreteres i els brigadistes de Divalterra, ajudats per una trentena de màquines

Les actuacions s’han centrat en la millora de les comunicacions, la neteja d’accessos a cascos urbans i la retirada d’arbres. El president de la Diputació ha seguit de prop l’evolució dels efectius provincials al temporal

Totes les carreteres de la xarxa provincial es troben ja obertes després de l’episodi de neu; queden tres trams tallats per incidències puntuals de Requena al Remedio, de Moixent a Aielo i entre Villar i Titagües
Imagen

23/01/2017.La Diputació de València ha realitzat 57 intervencions d’emergència, relacionades amb la millora de les comunicacions dels municipis, la neteja d’accessos en els cascos urbans i la retirada d’arbres caiguts, durant el temporal de neu que ha deixat paisatges insòlits entre dimarts passat i aquest diumenge en les comarques valencianes.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha seguit de prop la evolució del dispositiu de Vialitat Hivernal, compost per un equip de 400 persones, entre efectius de l’Àrea de Carreteres i els brigadistes de Divalterra, a més d’una trentena de màquines, que ha treballat intensament en l’extensió de sal per a prevenir el gel en les carreteres, la retirada de neu acumulada sobre les vies i el suport als veïns de les localitats especialment afectades pel temporal.

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha destacat que aquest dilluns totes les carreteres de la xarxa viària provincial “es troben ja obertes després de l’episodi de neu, però queden tres trams tallats per incidències puntuals que s’estan resolent en la CV-391 de Requena al Remedio, per una foradada; en la CV-651, de Moixent a Aielo de Malferit, per un despreniment; i en la CV-345, de Villar a Titagües, per una caiguda de cable”.

Des que es produïra la declaració de preemergència el dimarts 17 per nevades a l’interior sud de València, van començar les labors preventives per a pal·liar els efectes del temporal de gelades i nevades en la demarcació d’Utiel-Requena, una de les més afectades, especialment en la comarca del Valle de Cofrents-Aiora.

Els esforços es van centrar en la CV-391, d’Utiel a Las Nogueras; la CV-392, de Requena al Remedio; la CV-395, de Requena a Chera; i la CV-471, en la travessia de la Loberuela. A partir del divendres 20, a més, es va produir la caiguda de cables elèctrics en les carreteres, incidents que en bona part va gestionar Iberdrola amb ajuda de la Diputació de València.

Alguns incidents destacats de la demarcació van ocórrer a Caudete de las Fuentes, on es va buidar el camí municipal d’accés a Pino Ramudo fins a les instal·lacions de la planta de reciclatge per a permetre l’eixida, precedida per la maquinària de la Diputació de València, del personal de la planta; 20 vehicles que havien quedat aïllats.

A Chera, el personal de Carreteres va buidar la CV-395 i va escortar a un autobús de transport escolar per a permetre a la tornada d’aquest a la població i va obrir pas a una ambulància per a dos pacients que precisaven tractament de diàlisi en l’hospital de Requena.

En Casas del Río es va deixar expedita la carretera per a l’eixida de xiquets i professors allotjats en l’alberg Moragete, situat en el p.k. 9 de la carretera, que havien efectuat una trucada d’emergència.

A fi de que es pogueren posar en funcionament generadors elèctrics, les brigades de Conservació i Explotació van ajudar a Iberdrola a accedir als transformadors municipals de Villargordo del Cabriel, Fuenterrobles i les urbanitzacions de Casas de Medina i El Hontanar a Utiel.

D’altra banda, en la demarcació de Villar del Arzobispo la virulència de les nevades va provocar l’aïllament de nombrosos nuclis de població, per la qual cosa l’esforç del personal i la maquinària es va centrar a aconseguir l’accés a les mateixes.

En la demarcació de L’Alcudia de Crespins van afectar més les nevades a les comarques de La Costera i La Vall d’Albaida. Per a atendre la retirada de neu i l’estès de sal fonent es van emprar 2 equips compostos per 2 retroexcavadores mixtes més un esparcidor de sal i una motonivelladora amb esparcidor i un llevaneus.

Finalment, la demarcació de Bunyol va requerir l’extensió de sal mitjançant camió amb saler i furgoneta de senyalització fins al divendres i el dissabte, quan també van fer falta equips de retirada de neu.

En total, l’àrea de Carreteres ha mobilitzat a 71 treballadors i 31 màquines. La resta de l’equip de 400 persones desplegades han format part de les brigades de Divalterra, empresa pública de l’ens provincial.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.