L’Alcúdia demana que s’eliminen les trabes per a la contractació pública

La taxa de reposició d’efectius de la funció pública té conseqüències nefastes en la qualitat i els serveis a la ciutadania

L’Ajuntament de l’Alcúdia aprovà en el darrer plenari una moció conjunta de Compromís i PSPV, en la que es va abstindre el PP, per la que s’insta al Govern de l’Estat a modificar la política de restricció a l’ocupació pública estable i de qualitat que els serveis a la ciutadania demana, procedint a eliminar la taxa de reposició d’efectius que està llastrant i precaritzant la funció pública.

Els llocs de treball oferts per les administracions locals valencianes han caigut en l’últim lustre un 87% com a conseqüència de les limitacions a l’ocupació pública imposades en el decret de 2012 i les successives lleis de pressupostos generals de l’Estat, com a conseqüència de les retallades.

Aquest plantejament polític només ha aconseguit reduir la qualitat i els serveis a la ciutadania, generant precarietat, cosa que fa necessària una crida perquè el Govern d’Espanya promoga un canvi urgent en la legislació que permeta cobrir vacants, reduir interinitats i garantir la prestació de serveis de qualitat.

Organitzacions polítiques, sindicals i professionals del sector públic han denunciat que des del començament de la crisi econòmica actual, la política de retallades ha afectat notablement a les administracions públiques. Un dels elements més afectats ha sigut l’ocupació pública, que al País Valencià ha significat una reducció de 1.000 ocupacions de mitjana per any.

En les administracions locals, les restriccions polítiques a l’ocupació, i en concret a l’ocupació pública de caràcter permanent (personal laboral indefinit o funcionaris de carrera) tenen conseqüències nefastes.

En definitiva, el nivell d’ocupació pública estable en l’Administració local valenciana cau dràsticament sense reposar suficientment els efectius necessaris per a garantir la prestació dels serveis mitjançant ocupació de qualitat i amb independència i professionalitat acreditada a través de procediments de pública concurrència i mecanismes selectius adequats.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.