Sueca celebra la festivitat de Sant Blai

Sueca, 25/01/2017.El pròxim divendres 3 de febrer, Sueca tornarà a celebrar la festivitat de Sant Blai, tornant a la normalitat, ja que l’any passat per celebrar el 1700 aniversari del martiri no es va fer el trasllat. Com en anys anteriors, a les 19:15 es farà el tradicional trasllat des de la Capella de l’Hospitalet fins a l’Església de Sant Pere, on a les 19:30 es celebrarà una missa en honor a Sant Blai, també conegut com el patró dels xiquets.

En finalitzar la missa, es seguirà amb la tradició de la benedicció, tot seguit, es repartiran més de 1000 rotllets i el cant dels gojos. Una vegada hagen finalitzat, es tornarà a Sant Blai a la Capella de l’Hospitalet, que, a més aniran acompanyats er l’Associació Cultural La Xala de Sueca.

Les famílies Vera i Sisternes, els organitzadors de la celebració, han volgut fer palés el seu agraïment a l’Ajuntament de Sueca per la seua col·laboració, així com a totes les persones que fan possible que la festivitat pervisca en el temps.

A més a l’acte, assistiran la Començadoreta i les llauradoretes de la Mare de Déu de Sales, els majorals de Benissants, el sibil·ler i el acòlic de la calenda i, també la festera Major de Sueca, Maria Viñoles i la seua Cort d’Honor.  A més, de la comunitat armènia  de la Ribera Baixa, donat l’orige armeni de Sant Blai.

Deixa el teu comentari