Sueca s’uneix a la comunitat mundial de “Ciutats Intel·ligents”

La capital riberenca presenta “Millora Sueca” , la nova app que ajudarà a millorar la gestió municipal afavorint alhora la comunicació entre els veïns i el consistori

IMG_0117Sueca, 18/01/2017.Sueca llança l’app “Millora Sueca” perquè els ciutadans puguen fer avisos sobre la ciutat directament a l’Ajuntament. En només tres passos, qualsevol veí podrà avisar al consistori si veu un fanal trencat, una paperera plena, un carrer brut, un arbre caigut… També podrà vore i recolzar els avisos de la resta d’usuaris. El ciutadà sabrà quan s’ha solucionat, en quant de temps i en quin estat ha quedat. L’aplicació és gratuïta i està disponible per a IOS https://itunes.apple.com/mx/app/millora-sueca/id1083436736?mt=8 i per a Android  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.radmas.iyc.sueca&hl=ca

“Millora Sueca” és la cara visible del potent software de gestió interna que ha implementat l’Ajuntament i que permetrà gestionar tots els serveis (enllumenat, manteniment, medi ambient, etc.) en una sola plataforma, tot treballant de forma col·laborativa entre els veïns i el personal tècnic del consistori. El regidor de Noves Tecnologies, Xavier Masó; la responsable tècnica de l’àrea, Clara Tejedor i Javier Pascual, en representació de l’equip de la plataforma Mejora tu ciudad, han estat els encarregats de presentar l’aplicació davant dels mitjans de comunicació.

“La nova ferramenta permetrà una comunicació més fluïda i imprescindible entre els ciutadans i el consistori. Esta aplicació és una aposta ferma per afavorir la participació ciutadana, una ferramenta que possibilitarà una gestió més eficaç i que posarà la nova tecnologia directament al servei dels nostres veïns” ha apuntat el titular de Noves Tecnologies. A més ha remarcat que des de l’Ajuntament s’ha format personal perquè puga atendre a aquelles persones que tenen accés nul o limitat a les noves tecnologies perquè puguen registrar les incidències en esta plataforma també a través del personal de la DIAC, de manera telefònica o presencial, o a través de l’ordinador que hi ha a disposició del públic a l’Ajuntament de Sueca, obtenint després el justificant corresponent a la incidència registrada.

Un dels objectius principals és, segons ha explicat, fer partícip al ciutadà de la gestió municipal. A més a més, des del consistori es valora molt positivament també la informació i coneixement que aportarà l’aplicació i les estadístiques que es podran generar a partir dels avisos registrats per tal de jerarquitzar les actuacions i prioritzar els recursos municipals també a l’hora, per exemple, de definir uns nous pressupostos. Tanmateix, es preveu que ajude a millorar també la col·laboració i comunicació a nivell intern, entre departaments, i per tant la resolutivitat en la gestió municipal. Masó ha destacat tot el intens treball que s’ha efectuat a nivell intern en els mesos previs al llançament de l’aplicació per tal de coordinar tot l’equip municipal que n’estarà al càrrec de la gestió d’esta app.

El titular de l’àrea ha avançat també que progressivament s’implementaran noves seccions com ara notícies o agenda. “En resumen, l’aplicació permetrà millorar els canals de comunicació entre els ciutadans i l’Ajuntament els 365 dies de l’any, les 24 hores del dia. Amb només uns clics, en tan sols 30 segons, els veïns podran fer arribar els seus avisos i fer el seguiment de la resolució de les incidències en temps real. Compartir, comentar, denunciar i sumar-se a altres avisos i rebre alertes sobre esdeveniments programats o urgents” ha finalitzat Masó.

En el mateix sentit, Javier Pascual, de Mejora tu ciudad, s’ha referit a l’aplicació com una eina fonamental per afavorir la comunicació bidireccional entre els veïns i el consistori. Segons ha explicat, el sistema disposa de geolocalitzador i es constitueix com una mena de xarxa social i participativa al voltant de la ciutat, amb la filosofia de dades obertes (Open Data), com una nova ferramenta de transparència per al consistori, on tots els veïns podran conéixer a temps real quines són les necessitats principals de la ciutat.

Pascual també ha insistit “l’app és només un dels canals de la plataforma. Al darrer hi ha un potent software que permetrà convertir Sueca en una ciutat intel·ligent amb la possibilitat per exemple de connectar la ferramenta en un futur a una xarxa de nodes de sensors en àmbits com la mobilitat o l’ambiental”.

A l’app ciutadana i el software de gestió se sumen un visor per a escriptori https://mapa.mejoratuciudad.org/es.sueca, al qual es pot accedir des de la pàgina web municipal www.sueca.es i una app que facilita el treball de camp als tècnics.

Sueca s’uneix així a una comunitat mundial de Ciutats Intel·ligents que ja utilitzen el sistema “Mejora tu ciudad” per a aconseguir estalvi i eficiència, que posen al ciutadà en el centre de la gestió municipal.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.