Resolució Sanitat final concessió

Alzira 13 de febrer de 2017

En la passada reunió de la comissió executiva dels socialistes de la Ribera Alta, es va acordar la següent resolució que es convertirà en una moció que es presentarà en els municipis de la comarca.

El Govern de la Generalitat Valenciana ha anunciat reiteradament que en acabar el contracte subscrit amb Ribera Salud el 31 de març de 2018 donarà per finalitzat el període de concessió administrativa que al seu dia va adjudicar el govern del PP.

Tanmateix en 2013 tant el PSOE com EUPV i Compromís, també Podemos posteriorment, a instàncies de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, signaren una acord públic de compromís en el sentit de finalitzar les concessions administratives progressivament al termini dels seus contractes.

Igualment tots els treballadors representats pels sindicats del Comitè d’Empresa i Junta de Personal han avalat la decisió de la consellera Carmen Montón de finalitzar el contracte d’aquesta modalitat de gestió que ha estat permanentment amb més ombres que clarors en la nostra sanitat comarcal.

Incomprensiblement la empresa concessionària es resisteix en donar per finiquitada aquesta concessió ficant als propis treballadors com a parapets humans en el que s’anomena model Alzira. Un experiment que es va adjudicar en el seu dia sense cap consens social i que obeïa més a un interès dels operadors sanitaris privats que a la demanda ciutadana i que a més a més, des del seu inici ha estat contestat per la pràctica totalitat de les organitzacions polítiques i socials.

El PSPV-PSOE de la Comarca de la Ribera Alta també ha manifestat reiteradament la seua voluntat en que aquesta modalitat de gestió no fora prorrogada més enllà del seu contracte i tornara el més aviat possible a mans de la gestió pública, lloc on no devia d’haver eixit.

Per tot això aquesta executiva comarcal, a la vista dels entrebancs i pressió mediàtica que està utilitzant la empresa acorda:

Exigir a Ribera Salut a que accepte el final de la concessió tal i com va signar en el contracte de licitació en el seu dia sense oferir resistència ni posar impediments a la finalització del contracte.

Reiterar una vegada més el nostre compromís i voluntat en recolzar les accions de la Conselleria de Sanitat i la Presidència de la Generalitat per donar per conclosa la concessió de la gestió sanitària.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.