Sueca obri el seu primer espai de convivència de gossos

L’Ajuntament de Sueca aspira a dotar a diferents zones urbanes d’un espai dedicat als animals en els pròxims anys

Sueca, 20/02/2017.Sueca ha inaugurat este dilluns la primera gran àrea de convivència de gossos de la ciutat. Es tracta d’un espai tancat de vora 500 metres quadrats pensat i dissenyat especialment per a l’esbarjo dels gossos, que s’ubica a la zona residencial de l’Avinguda de la Ciutat de Pamplona i que respon a la demanda ciutadana de disposar d’una àrea digna i còmoda per a l’esbarjo i la socialització dels seus animals.

L’àrea tancada, ubicada en una zona assolellada, s’ha construït amb l’objectiu de resultar un espai còmode i agradable per als animals i els seus propietaris. El nou espai, que estarà obert al públic les 24 hores i compta amb il·luminació nocturna, disposa de bancs i papereres, un abeurador d’acer inoxidable, un dispensador de bosses i contenidor per recollir les deposicions de les mascotes i una zona tancada de “pipican” perquè els animals puguen fer les seues necessitats, amb un rentador inoxidable per garantir també la màxima higiene de l’espai.

Pròximament està previst que s’instal·len diferents elements de joc, com ara un tub i un cércol, perquè els animals puguen botar i esplaiar-se. A més a més, hi ha també dues zones d’ombra amb gespa artificial i arbres frondosos.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, s’ha referit a la necessitat d’esta actuació a la zona. La màxima representant del consistori ha avançat la intenció del govern municipal de seguir treballant en la creació de noves àrees.

“Este espai serà la prova pilot, el primer pas que fem endavant per generar espais de convivència. Hem rebut la demanda de diferents entitats veïnals i també d’associacions animalistes. Si l’espai funciona, i els veïns ho cuiden i ho respecten, l’objectiu és crear-ne de nous de manera progressiva en altres espais urbans en els pròxims anys“ ha apuntat la titular de Medi Ambient, Isabel Jiménez, que ha apel·lat al civisme i a la tinença responsable d’animals. En este sentit, ha apuntat que una de les zones que podria acollir pròximament un espai dedicat a l’esbarjo i les necessitats dels gossos  podria ser la zona residencial dels Jardins del Sequial.

Per a la utilització d’este espai, els ciutadans i ciutadanes hauran de complir amb les normes bàsiques de neteja i civisme: Respectar les instal·lacions, deixar sempre tancada la porta, convidar als gossos a fer les seues deposicions primerament i abans de deixar-los lliures, recollir els excrements de la mascota i depositar-los en el contenidor destinat a este fi, etc. El propietari serà responsable del comportament de la seua mascota i els gossos hauran de dur collar i xip identificatiu, a més d’estar vacunats segons la legislació vigent. Els gossos agressius, hauran de dur sempre boç en este espai.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.