El Ceip Alborxí promociona el joc de la pilota valenciana

Dins de la programació educativa de l’àrea d’Educació Física, els xiquets i les xiquetes de cinqué i de sisé han començat a fabricar els seus propis guants de protecció per a jugar a la pilota valenciana. Es tracta d’una activitat prèvia que introdueix l’alumnat en el coneixement de l’esport valencià de més llarga tradició popular.

Per això, la professora d’Educació Física ha exposat les diferents modalitats del joc, les maneres com els jugadors s’han protegit la mà amb què colpegen la pilota al llarg del temps, les normes de cada modalitat, etc. També han visualitzat un vídio de la Generalitat Valenciana informatiu sobre el joc de la pilota valenciana.

Una de les activitats que més ha agradat als xiquets i les xiquetes ha sigut la confecció dels seus propis guants de protecció amb materials de fàcil accés. Però, sobretot, allò que més els motiva és començar amb la pràctica d’un esport que desvenvolupa extraoridàriament les qualitats físiques dels xiquets i de les xiquetes, a més de reforçar l’estima per les tradicions valencianes i la nostra cultura.

I com a culminació de l’activitat, s’ha sol•licitat ja a l’Ajuntament d’Alzira la utilització del Nou Trinquet d’Alzira.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.