Almussafes acull la primera ‘crida’ solidària de la seua història

Les comissions van repartir 600 € a les tres entitats benèfiques que treballen en la localitat, AFABALS, “Som i Estem” i la Junta Local contra el Càncer

El Parc Central va reunir ahir diumenge 26 de febrer a centenars de fallers i veïns en el qual constitueix el tret d’eixida de les Falles 2017

Almussafes, a 27 de febrer de 2017. Centenars de persones es van reunir ahir diumenge 26 de febrer al migdia enfront de l’Ajuntament d’Almussafes per a dur a terme l’acte de la ‘crida’, que marca l’inici de les festes falleres de la localitat. Els integrants de les tres comissions situades en el municipi, Falla Mig Camí, Falla La Torre i Falla Primitiva, van convidar a la població a unir-se als actes organitzats per a celebrar les festes en honor a Sant Josep. Per primera vegada des que es va crear la Junta Local Fallera, durant el desenvolupament del mateix es van lliurar 600 euros a AFABALS, “Som i Estem” i la Junta Local contra el Càncer, entitats benèfiques que van rebre 200 euros cadascuna d’elles com a contribució al desenvolupament de les seues respectives activitats. El pròxim acte que les tres comissions celebraran de manera conjunta serà la cavalcada fallera, programada per al pròxim dissabte 4 de març.

L’ambient faller va començar a sentir-se ahir diumenge 26 de febrer a Almussafes amb la celebració de la ja tradicional ‘crida’, que va reunir tant als integrants de les tres comissions de la localitat com a desenes de veïns interessats a presenciar la invitació que els màxims representants de la festa josefina en el municipi van fer als almussafenys per a convidar-los a viure amb intensitat aquests dies en els quals la pólvora, la música i les tradicions són les autèntiques protagonistes.

A més, en aquesta ocasió l’acte venia acompanyat d’una important novetat. La Junta Local Fallera, organitzadora de l’esdeveniment juntament amb l’Ajuntament, va repartir un total de 600 euros entre les tres entitats benèfiques de la localitat, gest que va imprimir un marcat caràcter solidari a l’esdeveniment i que va servir per a seguir difonent les causes per les quals treballen durant tot l’any aquestes tres organitzacions.

AFABALS (l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres demències de Benifaió, Almussafes i Sollana), “Som i Estem” (dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat i les seues famílies) i la Junta Local contra el Càncer d’Almussafes, que arreplega fons per a la investigació d’aquesta malaltia, van ser les beneficiàries d’aquest donatiu. Cadascuna d’elles va rebre 200 euros de mans de la presidenta de la Junta Local Fallera, Cristina Nieto Manzana, a les quals va animar a seguir treballant per a millorar la qualitat de vida de les persones de cadascun d’aquests col•lectius.

La ‘crida’, que es va celebrar en l’esplanada del Parc Central situada al costat de l’edifici de l’Ajuntament, va començar a les 12 hores i durant el mateix van intervenir, per aquest ordre, la presidenta de la JLF i les Falleres Majors de la Falla Mig Camí, Falla La Torre i Falla Primitiva, Dalya Rios, Isabel Moreno i Maica Torromé, respectivament. En els seus discursos van animar a tota la població a gaudir de totes les activitats organitzades per les comissions per a aquests dies, entre les quals no faltaran les cercaviles, les discomòbils, les ‘despertaes’, l’ofrena de flors i la celebració de la festa de Sant Josep, que inclourà al final de la jornada les ‘cremaes’ dels monuments.

Posteriorment es va repartir un detall commemoratiu a les tres comissions i amb l’himne regional i una ‘mascletà’ es va posar el punt i final a l’acte amb el qual Almussafes dóna el tret d’eixida a la seua programació fallera. El pròxim dissabte 4 de març a la vesprada els carrers de la localitat s’ompliran de música i color amb la celebració de la cavalcada, en la qual per grups lluitaran per sorprendre al públic amb les disfresses més originals.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.