El Centre Cultural Andalús d’Almussafes celebra el seu dia gran

Al voltant de 400 veïns assistixen a l’espectacle, protagonitzat per la música i el ball, amb el qual l’entitat commemora el Dia d’Andalusia

Almussafes, a 27 de febrer del 2017. Dissabte passat 25 de febrer, a les 19 hores de la vesprada, la sala d’actes del Centre Cultural va ser l’escenari triat per a traslladar, als ciutadans d’Almussafes, al caliu, el cant i el ball propi de les terres andaluses. Com marca la tradició i, des que l’associació es va fundar fa quasi dos dècades, els integrants del Centre Cultural d’Almussafes van celebrar el Dia d’Andalusia amb una festa marcada per la música i les arrels de les províncies del Sud. La gran cita anual va comptar amb la presència d’autoritats, socis i amics que van gaudir de la gala.

Emmarcada en la commemoració del Dia d’Andalusia el 28 de febrer, dissabte passat el Centre Cultural d’Almussafes va acollir la gran festa que organitza, de forma anual, el col•lectiu andalús de la població. Des de la seua gestació en 1999, el Centre Cultural Andalús desenrotlla un ampli programa d’activitats en la seua seu, en el que sobreïxen els cursos de cant i ball. Enfront d’un auditori integrat per 400 espectadors, els grups de ball de Saló, Flamenc, Sevillanes i Aires del Sud van actuar durant la cerimònia del dissabte per a delectar els assistents amb el seu art. A més, per l’escenari també van desfilar els conjunts infantils.

La commemoració, a la que van assistir el cor rocier “Al Alba” i el grup de cant Flamenc, va comptar amb l’actuació estel•lar del conjunt musical revelació, Saruka, que interpreta temes molt coneguts fusionant el flamenc amb altres estils variats.

Durant l’acte públic també van intervindre el president del Centre Cultural Andalús, Manuel Anales, i l’alcalde del municipi, Toni González. El primer edil va aprofitar l’ocasió per a agrair la valuosa aportació de l’associació a la cultura de la localitat a través de les innumerables activitats desenrotllades al llarg dels seus 17 anys d’existència. “Crec que la vostra cultura, les vostres tradicions, el vostre saber estar i el vostre art ens enriquixen com a persones i ens aporten noves experiències de vida que hem de saber aprofitar”, va assenyalar. Posteriorment, es va servir un vi d’honor en la seu de l’agrupació.
D’altra banda, un dia abans de la gala, el divendres dia 24, el president del Centre Cultural Andalús, l’alcalde, les reines de l’agrupació i el regidor de Festes van estar presents, com a convidats d’Almussafes, en el sopar commemoratiu que any rere any se celebra en la ciutat de València per a festejar el dia gran dels andalusos.

Un poble arrelat a Almussafes
La localitat d’Almussafes compta entre els seus residents amb una important representació del poble andalús de la mà de les nombroses famílies que es van instal•lar en la població a mitjans dels anys 70, moment en què la Factoria Ford va obrir les seues portes. Des de 1999, la comunitat andalusa del municipi s’ha mantingut activa a fi d’afavorir l’intercanvi cultural amb els veïns procedents d’altres poblacions i autonomies i donar a conéixer el seu patrimoni i les seues tradicions més preades.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.