La Llacuna del Samaruc rep 2.000 nous exemplars de “fartet”

La directora del Parc Natural de l’Albufera, Paloma Mateache, i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, han participat en la solta de dues mil fartets a la Llacuna del Samaruc. Es tracta d’una espècie autòctona en perill d’extinció que, segons els estudis tècnics, s’adapta perfectament a l’entorn ambiental de la llacuna d’Algemesí.

Tècnics de la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient han procedit a soltar els nous exemplars de fartet. En aquesta activitat han estat presents també els alumnes del taller municipal de qualitat mediambiental.

Després de la neteja de la Llacuna en les últimes setmanes s’han plantat frángules i ara s’han soltat aquests dos mil exemplars de fartets. El regidor de Medi ambient, Pau Montalvà, ha assenyalat que a Algemesí “no tenim molts espais naturals pel que cal potenciar-los per a fer un treball de conscienciació ambiental. La idea és ara, amb el bon temps, seguir en la línia de potenciar les visites a la Llacuna del Samaruc i donar a conèixer els nostres espais naturals més emblemàtics”.

El fartet utilitza la vegetació de l’aigua per a fer els seus nius, i a més la qualitat de l’aigua de la reserva algemesinenca té totes les condicions necessàries per a crear el seu hàbitat, perquè es manté a 18 graus de temperatura, i aquest peix de reduïdes dimensions necessita que l’aigua no supere els 22 graus.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.