Sueca treballa contra les patologies del joc en els més joves

Els escolars del municipi són objecte d’un estudi sobre l’addicció al joc

Al llarg de tot el mes de febrer s’han desenvolupat a Sueca unes sessions de treball, amb objecte formatiu i informatiu, sobre prevenció de jocs patològics emmarcades en el programa Ludens destinades als alumnes de 1r de Batxillerat i als alumnes dels Cicles Formatius de grau mitjà. L’alumnat de Sueca participant en estos tallers serà objecte d’un estudi impulsat per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública junt amb la Universitat de València i coordinades pel Servei de Gestió de Drogodependències i altres Trastorns  Addictius (SGD) en coordinació amb les Unitats municipals de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives durant este curs escolar. Aproximadament uns 500 alumnes de la localitat han format  part d’este estudi.

Els tallers han constat de dos tipus de metodologies, la primera està destinada a la participació d’un estudi sobre patrons d’ús de jocs i problemes d’addicció associats a este tipus de patologia; mentre, la segona opció que també inclou la primera contempla la implementació dels tallers Ludens de prevenció d’addicció al joc en centres escolar competència de la unitat.

Les sessions de treball han estat sobretot de caràcter participatiu amb l’objectiu de fomentar el debat, observar i analitzar les opinions dels alumnes al respecte, i aclarir amb ells conceptes, desmitificant creences, fomentant actituds sanes i modificant conductes de risc.

L’objectiu d’este estudi és caracteritzar els patrons d’ús de joc d’atzar, tant a la manera tradicional com on line, a més de fer una estimació sobre la incidència en els joves i l’addicció del joc i oferir a les UPCCA una aproximació de les variables estudiades arran dels estudis.

Segons Montse González, investigadora adjunta de la Universitat de València i experta en la matèria, es tracta “d’un estudi on es mesurarà estadísticament la quantitat d’alumnes que estan involucrats dintre dels jocs de l’atzar” i ha continuat “hem observat que ha augmentat considerablement el nombre de ludòpates menors de 26 anys, i a més és un tema molt important   ja que es tracta de salut mental” ha remarcat.  Al final del curs s’analitzaran els resultats i es faran públics els informes.

Estos tallers serviran per poder prevenir i pal·liar els casos de patologies, en este cas, lligades als jocs.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.