Sueca aposta per la cooperativitat en l’esport

Sueca, 03/03/2017.Hui s’ha celebrat al col·legi Luís Vives de Sueca la primera Challenge, una nova modalitat de competició cooperativa de destreses,  destinada als xiquets i a les xiquetes de quart i quint de primària. En este esdeveniment han participat la majoria de col·legis de Sueca i, també el col·legi del Perelló. Al voltant de 500 alumnes han disfrutat d’una jornada lúdica i de germanor entre tots els participants.

Vicent Baldoví, regidor d’Esports i d’Educació, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit d’esta primera edició d’esta iniciativa. Baldoví ha assenyalat que “estes innovadores jornades fomenten la no competència i la cooperativitat entre els alumnes. Des de l’Ajuntament aplaudim totes les iniciatives de la nostra escola encaminades a este fi”  i ha continuat “el que s’ha transmès durant el matí de hui ha sigut les ganes de passar-ho d’allò més be i transmetre els vertaders valors de l’esport”.

L’objectiu principal d’esta Challenge és fomentar la cooperativitat i la interacció de tots els xiquets, atès que els equips barrejaven alumnes dels diferents col·legis que han participat i també, ha sigut una bona oportunitat per conèixer i fer nous amics i amigues. A més, el que es pretenia en esta jornada és que els alumnes gaudiren de l’activitat física realitzant un conjunt de proves, en les que s’ha valorat el treball en equip i les destreses, totes elles amb un component lúdic.

Paco Forquet, coordinador de la Challenge i professor d’Educació Física, ha agraït als col·legis la seua participació i ha remarcat que “este esdeveniment ha sigut tot un èxit, des de com ha transcorregut fins l’alegria que transmetien els alumnes”.

En este tipus de competició no guanya el més ràpid o fort, sinó els que en conjunt tinguen més puntuació. Cada prova ha durat uns 5 minuts i es realitzaven en forma de relleu, i per garantir la participació de tots els alumnes cada prova l’ha començava un dels integrants de l’equip.

En total s’han realitzat cinc proves: la primera el llançament de javelina; les dos següents, amb el baló com a protagonista, tractaven de llançar i rebre el baló i d’altra banda, botar-lo i fer-lo entrar en un cercle; a la quarta els alumnes havien de fer gol amb un disc volador i en l’última un slalom, consistent en acompanyar el baló en un zig-zag i tractar de fer cistella.

Per últim, els equips guanyadors han rebut d’obsequi el llibre publicat recentment: Paco Cabanes, el Genovés: l’heroi esportiu dels valencians. Els participant han posat punt i final en una classe dirigida de zumba.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.