La pintora Carmen Signes i el realitzador Jordi Piris guanyen el cartell de les Festes Majors de Cullera

L’ajuntament ha recuperat enguany el certamen, dotat amb 500 euros

CULLERA. 06-03-17. Les Festes Majors de Cullera 2017 ja tenen cartell anunciador. Es tracta d’una obra conjunta de la pintora Carmen Signes i del director i realitzador Jordi Piris, vencedors del concurs convocat per l’ajuntament per a dissenyar la imatge d’unes celebracions que enguany tindran lloc del 22 al 30 d’abril.

El regidor de Festes, Pere Manuel, ha donat a conéixer este matí el veredicte del jurat, i ha comunicat personalment als guanyadors l’elecció. El premi està dotat amb 500 euros. El certamen s’ha recuperat enguany després de molt temps sense celebrar-se.

La composició, titulada ‘El poble, la festa’, representa la cúpula del santuari de la Mare de Déu del Castell, la patrona de la ciutat a la qual estan dedicades les festes del municipi. «Li hem donat un tractament diferenciat», asseguren els autors del treball, els qui han volgut fugir dels tòpics i representar la participació del poble, en paraules de Piris, ja que les festes locals han tornat als seus orígens ampliant la participació ciutadana amb una programació més diversa i per a tots els gustos.

Carmen Signes s’ha encarregat de la part pictòrica mentre que Jordi Piris ha treballat la tipografia i l’emplaçament dels elements de la composició en la qual s’han utilitzat mitjans digitals.

Signes és llicenciada en Belles arts per la Facultat de Belles arts de Sant Carles de València. Inicia la seua carrera artística com a autodidacta, realitzant exposicions en diferents llocs de la Comunitat Valenciana. Ha sigut premiada en diferents ocasions en concursos i certàmens de pintura ràpida. Destaca el premi adquisició de pintura en la Comunitat de Castella-la Manxa.

Becada per la Fundació Sta. Maria d’Albarrasí, realitza un treball de recerca centrat a Albarrasí i els seus paisatges del qual sorgix una exposició en la Torre donya Blanca de la mateixa ciutat.

Ha sigut seleccionada durant tres anys consecutius en el festival d’art tèxtil “Art al vent” a Gata de Gorgos (Alacant). Recentment, va resultar guardonada amb el primer premi de pintura en el certamen Nacional de pintura Ciutat de Burjassot. Al setembre del 2016 va tindre lloc la seua última exposició col•lectiva, “L’allioli de Maria”. En l’actualitat combina la seua activitat pictòrica i creativa amb la docència.

Per la seua banda, Jordi Piris és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulat en fotografia per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Director i realitzador audiovisual, desenvolupa la seua activitat professional en l’àmbit de la comunicació i dels mitjans audiovisuals.

En la seua trajectòria professional ha treballat com a director i realitzador en diferents gèneres audiovisuals com a ficció, documental, informatius i programes per a tv i publicitat per a diferents canals i productores d’àmbit nacional i autonòmic com ara Telecinco, Canal Plus, TVE, Televisió Autonòmica Balear o RTVV. En l’àmbit de la fotografia desenvolupa la seua activitat principalment en la direcció de fotografia, la fotografia d’autor, editorial i la docència.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.