José Ramón López s’imposa en la I Marxa Cicloturista de Tous

Centenars de ciclistes es van donar cita el diumenge en la primera edició de la Marxa Cicloturista de Tous, organitzada per l’Ajuntament que dirigeix Cristóbal García i pel grup Trifitness31 establit a Alcàntera de Xúquer. Després de més de tres hores de competició, en un recorregut que es va allargar fins a territori de la Canal de Navarrés i Foia de Bunyol, van arribar a meta els primers classificats. José Ramón López, de l’equip G.I. Volata, va ser el guanyador, amb un temps de 3 hores, 27 minuts i 50 segons, seguit un segon després per Joaquín Contreras Pérez, del G.D. Belga.

Quatre segons després va arribar a meta el ciclista que completaria el podi. Va ser Javier García De Mateos, del Power Zone Team. Altres corredors importants també en la competició i que van tenir opcions de victòria fins al final van ser Germán Dasí, José Luis Chincoa, Iván Morales, Àlex Rodríguez, Jorge Merenciano, Zeus Catalá, Carlos Romero o Alejandro Verdejo. En la modalitat femenina el domini absolut va ser para Irene Castro, ciclista independent que va avantatjar en més de vuit minuts a la seua rival directa en la classificació.

Castro va arribar amb un temps de 3 hores i 57 minuts, mentre la segona classificada, Belén Martín (del C. T. Huracán de València) va entrar en meta amb 4 hores, 5 minuts i 58 segons. El podi el va completar Susana Espert, del C. C. Alginet. Van arribar en les següents posicions Rocío Mompó, Diana Pamblanco, Leticia Pallás o Lorena Murciano.

Es van donar cita en total 583 corredors i els últims ciclistes en meta van necessitar més de cinc hores i mitja per a completar el circuit. La competició va partir de Tous en direcció a Navarrés, doblegant després per Quesa i Bicorp per a dirigir-se a Millars i després a Dos Aigües. Pel terme de Llombai i Montroi (ja de nou en la Ribera) es va dirigir a Catadau per a cercar de nou Tous, on estava situada la meta. En total, 116 quilòmetres.