Cullera aprova la primera ordenança de transparència de la seua història

Cullera aprova la primera ordenança de transparència de la seua història

CULLERA. 13-03-17. El darrer ple de l’Ajuntament de Cullera aprovà la primera ordenança de Transparència i Bon Govern de la història del municipi. La proposta de la regidoria que gestiona Marc Joan isqué endavant amb els 19 vots favorables del govern municipal (PSPV-PSOE Compromís) i de gran part de l’oposició. Solament Gent per Cullera es va abstindre.

Joan s’ha mostrat «molt satisfet» per este recolzament majoritari, fruit de les negociacions dutes a terme en els últims mesos entre govern i oposició per tal de consensuar el text final.

L’ordenança en qüestió regula aspectes com ara l’accés a la informació pública i les obligacions del consistori a l’hora de fer públics aspectes referents a la contractació, els convenis o les subvencions. A més a més, garantix la informació relativa als membres de la Corporació o sobre l’economia municipal, entre d’altres.

A banda, la norma establix un codi de bon govern que prohibix, per exemple, que els càrrecs públics puguen utilitzar targetes de crèdit o dèbit amb càrrec als comptes municipals, iniciativa que ja s’ha aplicat durant tot este mandat.

El seguiment del compliment de l’ordenança es garantix amb la creació d’una comissió d’avaluació on tindran representació també els distints grups polítics.

Autoexigència

Joan ha subratllat que l’actual «és el primer govern de la història de Cullera que adopta un compromís ferm amb la transparència i l’accés a la informació de tots els ciutadans i ho plasma en una ordenança».

Així mateix, considera que aporta un alt nivell d’autoexigència, «ja que amb valentia ens auto obliguem a un codi de conducta exigent que evitarà les males pràctiques de la política en el passat».

Finalment, ha insistit en què «volem deixar enrere els temps d’opacitat i ocultisme quan l’Ajuntament era un búnquer del qual no eixia informació cap als ciutadans ni es donaven explicacions sobre la gestió i l’ús dels diners públics» perquè, segons defensa, «gestionar també és rendir comptes».

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.