La Diputació posposa al dimecres la tradicional recepció fallera a causa de les previsions meteorològiques

Es manté el programa previst per al dimarts, en el qual el president i les Falleres Majors de València lliuraran els estendards a les Juntes Falleres Locals a partir de les 11.00 h.

L’acte, amb animació musical i catering en la plaça Manises, servirà per a celebrar la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat en presència de les 1.500 falleres majors de la província

13/03/2017.La Diputació de València ha decidit posposar al dimecres 15 de març la recepció del president a les comissions falleres prevista per a aquest dimarts a causa de les previsions meteorològiques adverses. L’acte, al que estan convidades les 1.500 falleres majors de la capital i les comarques valencianes, servirà per a celebrar la declara.ció de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Les comissions falleres rebran un estendard commemoratiu i una ajuda de 250 euros per a organitzar actes de celebració del reconeixement de la UNESCO. Aquests estendards, que han de lluir en els seus monuments, podran arreplegar-se a partir de les 9.30 h. del dimecres, durant tot el matí. A partir de les 11.00. el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parejo, lliuraran els estendards a les Juntes Falleres Locals.

La recepció fallera de la Diputació de València comptarà amb l’actuació del grup valencià Swaters en la plaça Manises, on hi haurà un catering per a tots els assistents a la gran cita fallera provincial, que en aquesta ocasió té com a reclam la celebració de l’esperada declaració de la UNESCO.

Els fallers i falleres que assistisquen a l’acte podran visitar els diferents espais de la Diputació de València, des dels patis de la Scala i la Batlia fins al Saló de Reines, el Saló de Plens o les escales imperials, accedint a l’interior dels edificis per la tercera de les portes de les quals disposa la seu de la Diputació en la plaça de Manises.

S’incrementen les ajudes

La col·locació dels estendards en els monuments fallers, aquesta vegada amb el lema ‘Falles 2017 Patrimoni de la Humanitat’, és el requisit que demana la Diputació per a concedir a les comissions una ajuda que enguany s’ha incrementat fins als 250 euros, en lloc dels 180 que venien rebent. Així ho va avançar Rodríguez a les juntes falleres locals en un acte previ a la seua visita a Magúncia per a defensar la candidatura de les Falles en la UNESCO, i així ho va confirmar posteriorment durant la visita a l’estand de la província en FITUR.

En paraules de Rodríguez, “es tracta d’una ajuda humil, però per a les comissions és important i demostra la implicació de la Diputació amb la festa”. A més d’aquests 200.000 euros que arribaran directament al col·lectiu faller, des de la Corporació provincial “se subvenciona a les bandes de música i altres actes festius dels municipis relacionats amb la festa”.

Per al president de la Diputació, “no hauria de ser necessari explicar la inversió que les institucions fan en les festes, doncs resulta evident la tornada econòmica i social que tenen en els municipis i els ciutadans”. En aquesta línia, Rodríguez ha encarregat un estudi sobre l’impacte econòmic de les Falles a nivell comarcal, que complementarà l’impulsat per l’Ajuntament de València en la ciutat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.