El CMFPA d’Almussafes organitza un taller sobre els estereotips sexistes en els joguets

Es durà a terme el pròxim dijous 23 de març a les 18 hores i estarà impartit per la directora del centre, Iolanda Corella

Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa “Aula Oberta” i en marxa des que va començar aquest curs, busca obrir l’escola d’adults a tots els ciutadans

Almussafes, a 16 de març de 2017. Els veïns i veïnes d’Almussafes tenen una nova oportunitat de seguir aprenent qüestions relacionades amb la nostra societat en la nova sessió d’“Aula Oberta” que ha programat el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de la localitat. Serà el pròxim dijous 23 de març a les 18 h. i se centrarà en els estereotips sexistes dels joguets. La directora d’aquest servei educatiu municipal, Iolanda Corella, serà l’encarregada d’impartir aquesta xerrada, amb la qual una vegada més s’obri l’escola d’adults a tots els almussafenys.

El programa “Aula oberta” del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes, que va nàixer a l’inici d’aquest curs 2016-1017 amb l’objectiu d’obrir la infraestructura per al gaudi de tots els veïns més enllà dels seus habituals serveis educatius i formatius, continua endavant amb el seu programa de continguts. El pròxim dijous 23 de març, des de les 18 i fins a les 19:30 h., abordarà d’una manera senzilla i amena el fenomen dels estereotips sexistes en els joguets.

La directora del centre, Iolanda Corella, explicarà als assistents aspectes com el paper del joc en el desenvolupament infantil, la definició del concepte de sexisme i els rols socials amb els quals es vinculen els joguets que afavoreixen el joc simbòlic. Durant la sessió, que es durà a terme en l’aula polivalent del CMFPA, que està situat en el carrer Salvador Botella de la població, també hi haurà temps per a examinar diverses peces publicitàries emeses per televisió i publicades en paper, la qual cosa servirà per a analitzar l’ús de les veus, els protagonistes, el color i els aspectes que desenvolupen els productes anunciats.

“Aula Oberta”, tal com va assenyalar durant la seua presentació la regidora del CMFPA, Teresa Iborra, va nàixer “per a respondre al nostre criteri d’acostar les activitats del CMFPA al municipi, amb un programa obert, estable i de caràcter divulgatiu” i, segons confirmen els seus organitzadors, “està rebent el suport dels veïns”.

Des de la seua posada en marxa, ja s’han tractat temes de rellevància social com la importància de la separació de residus, o el problema del consumisme nadalenc a nivell mediambiental. També s’han tractat assumptes de caràcter cultural, com “Per a què serveix la música?” o “Les veus en el món de l’òpera”.

Està previst que la següent sessió, titulada “Com cultivar el gust per la lectura en els nostres fills o néts?”, s’impartisca el pròxim dijous 27 d’abril en l’horari i lloc habituals. En ella, es donaran consells i recomanacions per a fomentar aquest hàbit entre els més xicotets de la casa.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.