Jorge Rodríguez en les Falles d’Aldaia: “Esta festa es patrimoni de totes les comarques valencianes”

El president de la Diputació, acompanyat per l’alcalde, Guillermo Luján, realitza una ruta pels monuments d’este municipi de l’Horta Sud, que té Junta Local i 9 comissions falleres

16/març/2017. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha continuat aquest dijous la seua ruta fallera visitant el municipi d’Aldaia, a l’Horta Sud, on ha manifestat, envoltat pels fallers i falleres de la comissió Mestre Serrano, que les Falles “són patrimoni de totes les comarques valencianes”, a les quals el president de la Corporació provincial implica directament en el reconeixement de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Rodríguez, acompanyat pels diputats Isabel García y Bartolomé Nofuentes, ha recorregut els carrers d’Aldaia al costat de l’alcalde i les Falleres Majors de la localitat, Raquel Simarro i Paula Roselló, així com el president de la Junta Local Fallera d’Aldaia, Miguel Cañaveras, qui ha agraït al president el seu interès per les Falles d’Aldaia, que compten amb prop de mig segle d’història.

En concret, les comissions de Sant Antoni, Sant Vicent, Colònia i Santa Rita estan a les portes de celebrar el seu 45 aniversari, la qual cosa demostra la tradició fallera d’un municipi que, com la resta de juntes locals de la província, va participar aquest dimecres en la multitudinària recepció fallera de la Diputació en la plaça Manises.

Jorge Rodríguez ha tornat aquest dijous la visita als fallers i falleres d’Aldaia, en concret als que tenen els seus casals a l’altre costat de la via, en la part sud del municipi. El president ha visitat els monuments de les comissions Mestre Serrano i Plaça de les Corts Valencianes, on ha pogut comprovar que onejaven els estendards lliurats per la Diputació en commemoració de la declaració de la UNESCO, requisit perquè les comissions reben l’ajuda de 250 euros que ofereix la Corporació. Les comissions d’Aldaia també tenen previst lluir els estendards amb el reconeixement universal de la festa en el lliurament de premis programat per a aquest dijous.

En paraules de Rodríguez, “aquests estendards amb lemes com el ‘No a la violència de gènere’, el de ‘Falles Patrimoni de la Humanitat’ i uns altres que puguem llançar en un futur pretenen aprofitar el potencial del col•lectiu faller com difusor de missatges de sensibilització social”. És el valor afegit que des de la Diputació es pretén obtenir d’una festa que “com altres tradicions i celebracions valencianes, es converteix en el millor gran esdeveniment que podem mostrar al món”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, ha destacat la tradició fallera del municipi i ha expressat la seua alegria per “comptar amb el president de la Diputació en uns dies festius com aquests, que són molt importants per a la gent d’Aldaia”. En la mateixa línia s’ha expressat la Fallera Major del municipi, Raquel Simarro, que confia que “isca tot perfecte i gaudim al màxim d’aquests dies”.

“Vocació municipalista”

Abans del recorregut faller, Luján ha rebut a Rodríguez en l’Ajuntament d’Aldaia, on el president de la Diputació ha signat en el llibre d’honor del municipi i ha considerat, davant la Corporació local, que “la Diputació no ha de ser un òrgan polític, sinó de vocació municipalista”. “Les diputacions, o serveixen per a servir als municipis o no serveixen per a res”, ha afegit el president.

En aquest sentit, “apostem per acompanyar als municipis i reforçar la seua autonomia amb inversions, que a Aldaia sumen més de milió i mig d’euros en els últims 18 mesos”, ha assenyalat el president de la Diputació.

En opinió de l’alcalde d’Aldaia, Jorge Rodríguez “està contribuint a cuidar la salut de la política, fent una tasca encomiable al capdavant de la Corporació; està sent un bon metge per a una nova Diputació”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.