Maria Josep Amigó: «Alzira té una potència indiscutible amb 35 comissions i més de 6.000 fallers i falleres»

La vicepresidenta de la Diputació de València i el diputat Josep Bort han visitat la capital de la Ribera Alta, la segona ciutat que més monuments planta, acompanyats per l’alcalde, Diego Gómez, i altres representants de la festa fallera

16/març/2017. La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han volgut en la jornada de hui compartir la festa de les Falles amb els fallers i falleres d’Alzira, la segona ciutat més important, després de València, quant a l’organització d’aquesta celebració amb un total de 35 comissions i més d’un segle de tradició.

Durant la seua visita a diferents comissions falleres de la capital de la Ribera Alta, la vicepresidenta i Josep Bort han estat acompanyats per l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, resta de membres de la corporació municipal, així com diferents representants del Consell, com el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, i el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades.

Maria Josep Amigó ha destacat que tots els municipis que celebren Falles «han de ser conscients que han contribuït activament a la recent declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO». La vicepresidenta ha incidit en que les valencianes i els valencians «hem d’estar molt contents i orgullosos del que representa i aconsegueix el moviment faller a les nostres comarques».

És per això, per disposar «de dades fefaents que ens permeten dinamitzar i aprofitar millor les oportunitats que ens brinda aquesta manifestació festiva», Maria Josep Amigó ha recordat l’estudi tècnic d’impacte econòmic, social, turístic i mediambiental que des de la corporació provincial, en col•laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, «s’està executant atenent no solament a la ciutat de València, sinó també a la resta de les comarques valencianes amb presència de Falles –Alzira, Gandia, Sagunt, Sueca, Torrent i Xàtiva– i que ens permetrà conèixer el seu impacte real sobre l’economia valenciana al llarg de tot el cicle faller», ha destacat.

Josep Bort, diputat de Medi Ambient, ha remarcat que «són moltes les localitzacions que celebren Falles a les comarques de València i per això la Diputació ha de mostrar el seu suport i recolzament a totes les comissions falleres i a tots els fallers i falleres, sense distinció, que han dedicat tot el seu esforç i treball per a obtenir el reconeixement internacional de la festa», ha reivindicat.

Per la seua part, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha incidit en que «Alzira constitueix la segona potència fallera després de València», pel que després de que la celebració haja aconseguit el distintiu de Patrimoni Immaterial de la Humanitat «és la nostra obligació projectar la imatge de la festa cap a la modernitat, a través de la tradició, la cultura i la idiosincràsia pròpia de les Falles».

Diego Gómez també ha advocat per fer de les Falles «una festa compatible amb el respecte i la convivència entre veïns i veïnes, fallers i visitants». En última instància, l’alcalde de la ciutat ha agraït la presència tant de la vicepresidenta com del diputat Josep Bort, «ja que la seua visita contribueix a realçar i potenciar les Falles d’Alzira, la festa més important de la localitat», ha subratllat.

Maria Josep Amigó, Josep Bort i la resta de la comitiva han iniciat, des de la Plaça Major, un itinerari per algunes de les comissions falleres de la ciutat. Posteriorment, s’han desplaçat fins l’Avinguda dels Sants Patrons per a presenciar en directe la tercera ‘mascletà’ del concurs de Falles, que ha corregut a càrrec de la pirotècnia Fuegos Artificiales Mediterráneo de València. Finalment, la visita ha conclòs amb un dinar ‘popular’ a la Falla de la Plaça de la Malva d’Alzira, guanyadora al millor llibret de Falla per cinquena vegada consecutiva.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.