La Diputació engega la rehabilitació del pont Alfons XIII com a part d’una ruta ciclepeatonal entre Sueca i Fortaleny

• L’àrea de Carreteres i Infraestructures ha iniciat els tràmits per a la licitació d’aquesta obra, amb una previsió de pressupost d’1.313.041 euros. Una vegada licitada i adjudicada, s’executarà en 4 mesos

24 marzo de 2017. La Diputació de València ha posat en coneixement dels interessats l’inici dels tràmits per a la licitació de l’obra de rehabilitació del pont Alfonso XIII i el condicionament de la via ciclepeatonal en el tram entre Fortaleny i Sueca. Aquest dijous es publicava en el Butlletí Provincial el començament del termini per a licitar aquestes obres, que tenen una previsió pressupostària d’1.313.041,89 euros i una vegada adjudicada i iniciats els treballs tindrà un termini d’execució de 4 mesos.

“La Diputació de València, sensibilitzada amb el valor del patrimoni viari i en concret amb el d’un pont emblemàtic per als habitants de la Ribera, ha decidit rehabilitar-ho i, com a garantia de la seua preservació, posar-ho en ús com a part d’un itinerari cicle-per als vianants entre Sueca i Fortaleny”, ha explicat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí.

Per a açò es va redactar el projecte les obres del qual ixen hui a licitació. Les actuacions consisteixen en la rehabilitació estructural del pont metàl•lic que presenta un elevat grau de deterioració i en l’adequació de la primera fase de l’itinerari per als vianants que unirà Sueca amb Fortaleny.

El pont metàl•lic d’Alfonso XIII (o pont de Fortaleny), va ser construït en 1916 i, juntament amb els restants ponts metàl•lics del tram final del riu Xúquer, va suposar una autèntica revolució per a les comunicacions en la Ribera, ja que fins a aqueix moment el riu sol podia creuar-se mitjançant barques.

Es tracta d’una obra d’enginyeria d’un altíssim valor patrimonial per l’harmonia del seu disseny, per l’equilibri de les seues dimensions, per la seua acurada execució i pel seu valor testimonial. Una vegada construït el nou pont en la carretera CV-509, que uneix Sueca amb Corbera, el pont d’Alfonso XIII va quedar fora d’ús.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.