L’Acúdia augmentarà la producció d’energia renovable en 18.000 kwh i reduirà les emissions de co2

És un dels dos únics municipis al que la Diputació de València ha concedit una subvenció de 50.000 euros per inversions previstes en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible

Es col·locaran dues instal·lacions solars fotovoltaiques d’autoconsum a l’Ajuntament i la Biblioteca Municipal

L’Alcúdia va renovar en 2016 el Pacte de les Alcaldies que ja es va firmar en 2011 amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2 en un 40% per a 2030, ampliant l’objectiu de l’anterior pacte. Va ser el 25 d’abril de 2012 quan el plenari va aprovar el Pla d’Acció Energètic Sostenible (PAES) del municipi. Aquest PAES va consistir en la realització d’un inventari d’emissions de CO2 del municipi, així com la redacció de mesures per a reduir les emissions.

Amb l’aprovació del PAES, l’ajuntament de l’Alcúdia es comprometia a desenvolupar el pla d’acció on es descriuen les accions necessàries que porten a reduir les emissions de CO2 en un 31% i alhora incrementar la producció d’energia renovable al municipi.

Per a fer efectiu el compromís aprovat i aprofitant les ajudes de la Diputació de València al Programa del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia 2016, específiques per a inversions en accions contemplades al pla d’acció, l’Ajuntament de l’Alcúdia amb l’assessorament de l’Oficina Verda va sol·licitar al mes de desembre del 2016 les ajudes a les següents inversions:

1- Instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per a l’edifici de l’ajuntament

2- Instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per a la biblioteca municipal

3- Reforma de l’enllumenat d’alguns parcs municipals per a adaptar-lo a la tecnologia LED

En data 3 de març de 2017 s’han publicat les ajudes concedides atorgant a l’ajuntament de l’Alcúdia un total de49.473,11 € (80% de la inversió total) que seran destinats a executar les inversions durant l’any 2017.

Les inversions permetran augmentar la producció d’energia renovable en 18.000 kWh anuals i al mateix temps reduir les emissions de CO2 en 4,86 tones anuals.

Aquestes actuacions i moltes altres que realitza l’Ajuntament confirmen el compromís de l’Alcúdia amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.