La Diputació recolza una gira musical única amb les sis formacions de Cullera, Buñol i Llíria

En un acte en la Beneficència, societats musicals i alcaldes han presentat amb la Corporació provincial i la Generalitat el cicle de concerts ‘A tres bandes’

Jorge Rodríguez: “Totes les iniciatives relacionades amb el món de la música són benvingudes en aquesta institució que valora eixe patrimoni que ens defineix com a poble als valencians”

24/03/2017.El Centre Cultural La Beneficència ha acollit la presentació del cicle de concerts ‘A tres bandes’, un acte que ha comptat amb la participació del diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, representants de les sis agrupacions musicals i els alcaldes de les tres localitats, així com altres càrrecs autonòmics i municipals.

Un esdeveniment que va tenir aquest dijous la seua avantsala en la seu de la Diputació de València, en la qual el president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, va rebre als alcaldes de Llíria, Manuel Civera, Bunyol, Rafael Pérez, i el seu homòleg a Cullera, Jordi Mayor. “Totes les iniciatives relacionades amb el món de la música són benvingudes en aquesta institució que valora eixe patrimoni que ens defineix com a poble als valencians”, va assenyalar Rodríguez.

‘A tres bandes’ és un cicle de concerts, l’objectiu fonamental del qual és potenciar les activitats i la difusió de les societats musicals valencianes, un fet històric, tal com ha destacat el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez: “L’èxit no és una opció; quan és assolible es converteix en una obligació. Ho anem a aconseguir i serà un triomf històric”, ha assenyalat.

Així mateix, el projecte naix amb vocació d’anar creixent i d’impulsar la música de banda al més alt nivell, no solament nacional, sinó també internacional, tal com ha indicat Josep Pedrola, president de la Unió Musical de Llíria: “Ens falta posar-nos en valor. Tenim el producte, els músics, les infraestructures i la il·lusió”. Per la seua banda, Óscar Fernández, president del Centre Instructiu Musical ‘La Armónica’ de Buñol ha ressaltat la importància de superar la tradicional rivalitat entre les formacions “per a seguir creixent”.

Cullera, primera cita musical al juliol

La gira musical ‘A tres bandes’ començarà al juliol a Cullera, continuarà amb un segon macroconcert a Llíria en el mes d’octubre, i completarà la seua primera ronda a Buñol ja en 2018, en un programa que preveu perllongar-se almenys durant els pròxims tres anys i que inclourà la presència d’una banda de cada municipi en cadascun dels concerts.

Els alcaldes de Llíria, Buñol i Cullera han coincidit a assenyalar la rellevància del projecte, un intercanvi “entre tres municipis molt grans en el món de la música”, com ha indicat Manuel Civera, qui ha ressaltat que aquestes i altres bandes “vertebren tota la Comunitat Valenciana”. Així mateix, els tres representants municipals esperen que ‘A tres bandes’ supose un impuls definitiu a la cultura musical.

El Centre Instructiu Musical ‘La Armónica’ i la Societat Musical ‘La Artística’ de Bunyol, l’Ateneu Musical i la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera i la Unió Musical i l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria estan reconegudes entre les millors orquestres de vent del món, “la capella sixtina de la música moderna”, en paraules del director del programa ‘Les nostres bandes de música’, Octavio Hernández, qui ha conduït l’acte de presentació.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.