Almussafes, seu de la fase comarcal de la XXVIII Olimpíada Matemàtica 2017

En aquesta primera fase del projecte educatiu participaran un total de 246 alumnes de tota la Ribera

L’Ajuntament de la localitat col•labora activament en la iniciativa amb la recepció dels escolars

Almussafes, a 3 d’abril de 2017. El pròxim dissabte 8 d’abril l’IES Almussafes acollirà la fase comarcal de la XXVIII Olimpíada Matemàtica organitzada per la Societat Al-Khawarizmi, l’entitat que agrupa als professors de matemàtiques de la Comunitat Valenciana. La convocatòria, dirigida als alumnes de tercer cicle de primària i als de secundària, té com a objectiu facilitar el gaudi dels estudiants amb la resolució de problemes matemàtics. Els que obtinguen millors resultats amb els exercicis plantejats pel jurat passaran a la fase provincial, que serà la prèvia a l’autonòmica, d’on eixiran els 3 representants valencians en la final nacional, prevista per a finals del mes de juny.

L’IES Almussafes continua posant en marxa diferents propostes amb les quals motivar a l’alumnat durant el seu procés formatiu en el centre. L’última a iniciar-se és la XXVIII Olimpíada Matemàtica, de la qual l’institut d’ensenyaments mitjans del municipi es convertirà a partir del pròxim dissabte 8 d’abril en seu de la fase comarcal de la mateixa. Aquesta iniciativa, organitzada per la Societat Al-Khwarizmi, està dirigida a estudiants de tercer cicle d’Educació Primària i al conjunt d’alumnes de Secundària i la seua finalitat és facilitar el gaudi amb la resolució de problemes matemàtics.

Les bases, que estableixen el nombre màxim de participants en funció de les línies amb les quals compten els centres, també expliciten que les despeses de desplaçament de les fases comarcal, provincial i autonòmica seran a càrrec dels participants i que de les despeses de manutenció i hostalatge de la fase autonòmica s’encarregarà la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana (SEMCV). Els inscrits podran aportar el material que consideren necessari per a la resolució de les proves, com a calculadores i regles, i el jurat serà el responsable de valorar els exercicis, assegurant l’anonimat dels participants i dels seus centres, i de designar als guanyadors, sent la seua decisió inapel•lable.

Després de la fase comarcal, prevista per a aquest dissabte, es convocarà la corresponent a l’àmbit provincial, que se celebrarà el pròxim dissabte 6 de maig, d’on eixiran els participants de la fase autonòmica, que es disputarà el 27 i el 28 de maig. Els tres participants millor classificats en aquesta fase autonòmica, sempre que complisquen els requisits de la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques (FESPM) podran participar en la fase final de l’Olimpíada Matemàtica Nacional, prevista per a finals del mes de juny.

Des de l’IES Almussafes agraeixen “que hagen comptat amb nosaltres per a ser la seu comarcal en l’organització d’aquesta important cita”. Per la seua banda, l’Ajuntament d’Almussafes i la seua Regidoria d’Educació, que participa activament en nombroses iniciatives del centre al llarg del curs, col•laborarà en el desenvolupament del campionat amb la recepció dels alumnes, als quals se’ls lliurarà un detall commemoratiu compost que inclourà una braga, una gorra i una samarreta.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.