Almussafes clausura l’edició més exitosa de la seua Trobada Internacional de Mags

El congrés registra una gran assistència per part de professionals acreditats i del públic general

Els quatre espectacles d’il•lusionisme gratuïts a l’aire lliure celebrats durant el cap de setmana abarroten els parcs del municipi

El francés Nestor Hato, recentment guardonat amb el primer premi europeu de manipulació, i el mentalista Anthony Blake, triomfen amb les seues propostes

Almussafes, a 3 d’abril de 2017. La Trobada Internacional de Mags d’Almussafes es converteix un any més en un rotund èxit de crítica i públic. En aquesta vintè cinquena edició, l’organització, integrada per l’Associació Valenciana d’Il•lusionisme i l’Ajuntament de la localitat, ha tornat a reafirmar la seua vocació de congrés de rellevància mundial oferint un programa de qualitat dirigit a professionals i públic en general i en el qual la resposta ha sigut massiva. Al voltant de 500 mags i els seus acompanyants, així com nombrosos veïns del municipi, han aconseguit que totes i cadascuna de les activitats realitzades haja aconseguit el ple absolut.

L’il•lusionisme ha tornat a ser un any més el protagonista absolut a Almussafes durant un intens cap de setmana en el qual el municipi s’ha convertit per dret propi en la capital d’aquesta disciplina artística tan particular. La seua espectacularitat i emoció han omplit els carrers de la localitat i les principals infraestructures públiques gràcies a la massiva assistència del públic als actes que conformaven la XXV Trobada Internacional de Mags, en el programa de la qual apareixien destacats artistes d’aquest àmbit a escala mundial i que ha donat l’oportunitat als veïns de participar de manera activa en algunes de les seues múltiples activitats.

Al voltant de 500 professionals del món de la màgia i els seus acompanyants s’han reunit aquests dies a Almussafes per a gaudir de l’àmplia agenda d’actes que l’Associació Valenciana d’Il•lusionisme i l’Ajuntament de la localitat havien preparat per a commemorar el vint-i-cinc aniversari d’aquest congrés, que es troba totalment consolidat dins del sector i amb reconegut prestigi a nivell europeu. El resultat, tal com assenyalen des del comité organitzador “ha sigut espectacular, amb convidats de gran qualitat, amb una assistència massiva i amb una resposta per part dels almussafenys de deu”. “Una edició, en definitiva, que ha estat a l’altura d’aquest primer quart de segle de màgia en la localitat”, asseguren.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Almussafes també es mostra molt satisfet amb el resultat. La regidora de Cultura del consistori municipal, Teresa Iborra, ha manifestat “la intenció de l’equip de govern de seguir recolzant aquesta iniciativa que reuneix a centenars d’apassionats per una disciplina artística que tant ens fascina, emociona i sedueix”.

Acostar la màgia als veïns
La clau per a aconseguir aquest èxit, tal com relaten, ha sigut combinar un bon cartell amb la posada en marxa d’iniciatives per a acostar el món de l’il•lusionisme als veïns d’Almussafes. Així, una de les principals apostes d’enguany han sigut els espectacles en el carrer, gràcies a la qual s’han pogut celebrar un total de quatre gales gratuïtes a l’aire lliure, concretament dues en l’Àgora del Parc Central, una en l’esplanada del Centre Cultural i una altra en el Parc Pontet.

Gala internacional
El gran nivell dels artistes congregats es va poder comprovar, entre altres espectacles, en la Gran Gala Internacional, en la qual van actuar Huang Zheng, amb una actuació molt visual, Máxime Minerbe, amb els seus veloços canvis de vestuari, Lautaro, amb un xou que recorre el camí de la màgia més clàssica, Po Cheng Lai, que va sorprendre amb el seu domini dels ventalls, i Nestor Hato, mag francés recentment guardonat amb el primer premi europeu de manipulació.

També han participat en les diferents gales celebrades artistes de la talla de Toni Pons, Mag Albert & Laser Perform, Samuel Pons, La Hada Mimi, Raúl Camaguey, Linaje, Niñas del Mago, Patxi, Toni Zamora i Pedro & Diana. I el diumenge, jornada en la qual es va clausurar la trobada, el mentalista Anthony Blake va sorprendre al públic amb un número de conducció a cegues per l’esplanada del Centre Cultural i el Parc Central i els mags Manolo Costa i Mindanguillo van seduir a un lliurat públic de totes les edats en la Gala Familiar que es va desenvolupar en el Saló d’Actes del Centre Cultural.

Respecte al concurs de màgia general, celebrat durant els primers dies del certamen, el primer premi va ser per a Dani Polo, el segon per a Moisés Barberá i el tercer per a Daniel Pedreño, als qui les autoritats els van fer lliurament durant la Gran Gala inaugural dels guardons, valorats en 1.500, 1.000 i 500 euros, respectivament.

Durant aquesta edició, en la qual s’ha reconegut la trajectòria de l’habitual coordinador artístic i Mag d’Honor d’enguany, Luis La Font, han tornat a destacar també les conferències, la màgia de prop i la fira Màgica, en la qual els il•lusionistes han pogut conèixer les novetats del mercat a través d’un total de 27 stands d’empreses del sector arribades d’un total de set països. La màgia abandona Almussafes però es prepara per a tornar l’any que ve, on ja té reservat un lloc destacat en l’oferta cultural prevista per a 2018.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.