Cullera repartirà invitacions gratuïtes per a la Fira als alumnes de Primària

Manu Tenorio, el tribut a Cold Play i l’espectacle ‘Xiromita Trad Project’, noves confirmacions de les Festes Majors 2017

CULLERA. 03-04-17. L’Ajuntament de Cullera repartirà enguany dues invitacions gratuïtes per a la fira d’atraccions per cada alumne de Primària de la localitat, un col•lectiu que este curs ascendix a 1.265 escolars. L’anunci l’han fet este matí l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, i el regidor de Festes, Pere Manuel, durant la roda de premsa de presentació de la programació de les Festes Majors 2017.

D’esta forma, el consistori renuncia a les invitacions que tradicionalment rebia anualment dels firers per als seus compromisos, una assignació de cortesia que havia generat suspicàcies entre la ciutadania. «Hem negociat perquè ens donen més entrades i la nostra decisió és que totes vagen íntegrament per als xiquets i xiquetes de Cullera», ha explicat Mayor, qui a més ha volgut deixar clar que «els nous governants de Cullera no tenim privilegis pel càrrec que ocupem i jo mateix, com la resta de regidors, ja ens hem comprat i pagat de la nostra butxaca les entrades per al concert de Fangoria».

Per la seua banda, Manuel ha assenyalat que la fórmula escollida per a regular esta nova situació serà la firma d’un conveni amb els empresaris de la fira. La idea és ampliar en els anys vinents estes ampliacions a la resta de l’alumnat. «No ens semblava correcte este vell costum i hem volgut canviar-lo», ha insistit.

La compareixença davant els mitjans també ha servit per a donar a conéixer les noves confirmacions. El tradicional concert del dijous de Festes ja té cara. El popular cantant Manu Tenorio amenitzarà la vetlada en un espectacle gratuït.

Pere Manuel també ha anunciat un tribut a Cold Play a càrrec de Green Covers i l’espectacle de dolçaina ‘Xiromita Trad Project’, de l’ex d’Obrint Pas Miquel Gironés, una aposta més per la producció musical pròpia i en valencià.

La integració també el seu espai a les Festes Majors amb l’escenificació del musical «Nuestro Rey León», que protagonitzaran els usuaris de l’associació comarcal Pro-Sub, un xou organitzat per l’entitat cullerenca Baladre. Persones amb necessitats especials demostraran sobre l’escenari les seues habilitats artístiques.

Altra de les visites il•lustres correspon a la Banda Municipal de València, que amb motiu del desé aniversari de l’Associació Portadors de l’Aurora de Sant Antoni torna a la ciutat per oferir un concert a l’església de Sant Antoni Abat el dijous 27 d’abril a les 20 hores.

La programació inclou a més la presentació oficial del Medusa Sunbeach Festival el diumenge 30 d’abril a les 23 hores en l’aparcament municipal Enrique Chulio, un avanç del que serà un any més el principal festival techno del país.

Amb tot açò, les Festes del 2017 seran les que més actuacions i activitats culturals i d’oci presentaran de tota la història del municipi. «Durant els últims anys eren per a uns pocs i ara són per a tots els públics de forma que tots els ciutadans puguen sentir-se identificats», ha valorat l’alcalde, qui no ha dubtat en felicitar el regidor de Festes pel disseny de la programació.

Al respecte, Manuel ha reflexionat que amb la forta aposta municipal per reforçar les activitats «busquem acabar amb aquella idea que a altres poblacions les festes eren millors i a més constatem la nostra aposta per convertir-les en un atractiu turístic més».

Castell de focs a la mar

Pel que fa a la pirotècnia, el castell de focs de la Nit de l’Aurora tornarà a llançar-se des de dins la mar, una pràctica que havia desaparegut durant els últims anys. D’esta manera es pretén donar més espectacularitat al que és, sense cap mena de dubte, l’acte religiós més característic de les festes de Cullera. També hi ha canvis a les mascletaes, que tornen —sense foc aeri— a la rambla de Sant Isidre.

Cal dir que enguany la contractació de la pirotècnia s’ha realitzat amb un concurs públic per donar-li «transparència», ha indicat Pere Manuel. «Com que l’Ajuntament de Cullera és ja una institució pagadora, hem adjudicat la pirotècnia amb millores i a més a més, més econòmica», ha remarcat Mayor.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.