Almussafes programa una xerrada informativa sobre l’impost de successions i donacions

Emmarcat en el programa bimensual d’activitats dirigides al col•lectiu de majors, la professional Elena Paula Gomar impartirà el col•loqui demà dimecres a les 17.30 hores

Des de la regidoria de la Tercera Edat, el consistori llança la iniciativa per a explicar com funciona este tribut i quines són les quantitats establides

Almussafes, a 4 d’abril del 2017. Com el seu propi nom indica, l’impost de successions i donacions és un tribut estatal que grava les entregues de béns per mitjà d’una successió o herència, o a partir de donacions. Es tracta d’un gravamen cedit a les comunitats autònomes i la seua tributació s’establix en virtut de la relació de parentiu de l’hereu. Per tant, cada regió pot modificar-lo i adaptar-lo a la seua situació, composició social i necessitats pressupostàries. A fi d’explicar als veïns d’Almussafes el funcionament d’este impost i les quantitats fixades a pagar per rebre herències o diners dels seus familiars, l’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat una conferència informativa que tindrà lloc demà dimecres a les 17.30 hores en l’edifici de la Llar dels Jubilats.

La Regidoria de la Tercera Edat del consistori municipal ha promogut esta trobada, que se celebrarà demà per la vesprada en la seu dels jubilats de la població, la qual estarà dirigida per l’advocada almussafenya Elena Paula Gomar, lletrada membre de l’il•lustre Col•legi d’Advocats de València (ICAV) i del seu Centre de Mediació.

De la mà d’esta professional, els interessats podran conéixer quines són les bases per les quals es regix este tribut, el seu funcionament i la seua legislació. A més, es detallaran les quanties a abonar en cas de rebre una herència o una donació i es resoldran tots els dubtes al respecte.

L’ajuntament convida la població a sumar-se a este col•loqui, ja que encara que està integrada en el calendari d’activitats que es planifiquen cada dos mesos des de la regidoria de la Terecera Edat, la proposta pot interessar a tots els ciutadans que precisen la informació.

Pel que fa a la legislació estatal, l’impost sobre successions i donacions (d’ara en avant, ISD) es troba regulat en la Llei 29/1987, del 18 de desembre (llei de l’impost) i Reial Decret 1629/1991, del 8 de novembre (reglament de l’impost). A efectes fiscals, quan una persona rep gratuïtament diners o altres actius, financers o immobiliaris, ha de declarar-los a Hisenda i abonar el corresponent impost de successions i donacions. Este gravamen, que varia en funció de la comunitat autònoma, es calcula sobre el valor dels béns cedits i ha de liquidar-se en un termini màxim de 30 dies hàbils.

Elena Paula Gomar, natural d’Almussafes, també participa en la línia d’assessorament gratuït sobre les clàusules sòl que actualment oferix l’ajuntament a través del Servei de Mediació de Conflictes, creat en 2015 en col•laboració amb l’ICAV

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.