Sueca impulsa el lloguer i la venda d’habitatges protegits a través d’un conveni amb la Generalitat

Sueca, 07/04/2017.L’Ajuntament de Sueca ha signat un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori per impulsar el lloguer i la venda de vivendes protegides, així com per posar en marxa un pla de col·laboració per facilitar la informació i l’accés dels ciutadans a les vivendes de promoció pública de la Generalitat. El consistori suecà és un dels dotze ajuntaments que s’han adherit a la iniciativa.

L’acte va estar encapçalat per la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, i hi van assistir representants dels altres onze municipis que també signaren el conveni. En representació de Sueca van assistir, l’alcaldessa, Raquel Tamarit i el regidor d’Urbanisme, Julio Serra; a més, també van estar presents la directora general de Vivenda, Rebeca Torró i la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beuenza

Amb este conveni, es posen a disposició de les famílies interessades quinze vivendes amb garatge de protecció oficial (VPO) a Sueca, i a més el consistori es compromet a participar en campanyes conjuntes d’informació i divulgació de les promocions de vivendes protegides, a gestionar les visites i recollir les sol·licituds dels interessats. En cas d’haver-hi més demanda que oferta, tindrien prioritat les persones amb més necessitats o risc d’exclusió social.

La màxima representant del consistori aplaudeix la decisió de la Regidoria d’Urbanisme de sumar-se a esta iniciativa. El regidor d’Urbanisme, Julio Serra ha assenyalat que “és molt interessant el poder donar eixida a estes vivendes, ja que moltes d’elles han estat abandonades i fins i tot han sofert actes de vandalisme, i és molt positiu que tant des de la Generalitat com des dels Ajuntaments es done eixida a estes vivendes i més sent d’origen públic”. “L’objectiu principal d’este conveni és facilitar el dret a una vivenda digna a les persones, tal i com es recull en la nova llei de 2/2017 de la Generalitat Valenciana per la funció social de l’habitatge” ha conclòs Serra.

Els veïns que vulguen accedir a este tipus de vivenda, ho podran fer a través de tres tipus de contractes: contractes de lloguer, contractes de lloguer amb opció a compra i contracte de compravenda.

Tal i com va remarcar la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, “era un dels grans projectes d’esta conselleria i amb ell es dóna un pas mes atés que no podem plantejar una política de vivenda sense el treball i implicació dels diferents ajuntaments” i va continuar “no es pot permetre que en una autonomia amb tanta taxa de desnonaments continuen havent vivendes buides” va sentenciar.

Per altra banda, la consellera va anunciar que dintre d’unes setmanes, amb la col·laboració de la  Federació Valenciana de Municipis i Províncies, s’organitzaran diferents reunions per explicar la Llei per la Funció Social de la Vivenda amb els ajuntaments.  L’objectiu, tal i com va apuntar Salvador, “és tenir un marc d’acció conjunta per poder fer front a les situacions d’emergència i per compartir una fulla de ruta en matèria de vivenda pública”

Deixa el teu comentari