Més d’un centenar d’entitats s’adhereixen a la Xarxa d’Agències de Desenvolupament Local de la Diputació

Les entitats adherides tenen a la seua disposició un conjunt d’eines telemàtiques amb continguts especialitzats, així com servei d’assessorament i subministrament d’informació estadística

Per a donar a conéixer aquestes aplicacions s’han programat set jornades formatives en diferents punts de la província, a les quals s’han inscrit més de 150 responsables de les ADL

21/04/2017.Tan sol dos mesos després de la seua presentació oficial, un total de 106 entitats, entre les quals 93 són ajuntaments i 13 entitats supramunicipals, s’han adherit a la Xarxa d’Agències de Desenvolupament Local (ADL), impulsada per la Diputació de València a través de l’empresa pública Divalterra. Aquestes organitzacions arriben a 191 municipis, la qual cosa suposa el 72% de les localitats de la província.

Les entitats adherides tenen a la seua disposició de manera totalment gratuïta un conjunt d’eines telemàtiques en el portal www.divaladl.es, amb versions personalitzades (portals locals) per a cada municipi que mostren continguts especialitzats en matèria d’empresa, emprenedors i cerca d’ocupació.

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “es tracta d’acostar les noves tecnologies als municipis valencians i posar a la seua disposició una xarxa que va més enllà de la modernització de les institucions, ja que ofereix eines molt útils en una matèria tan important com és l’ocupació i ajuda a desenvolupar vies per a accedir a eixos llocs de treball”.

Una iniciativa que s’emmarca en l’aposta de la Corporació provincial, a través de Divalterra, de potenciar els recursos empresarials i millorar la competitivitat de les companyies valencianes. Un exemple és la càtedra impulsada conjuntament amb la Universitat Politècnica de València, que té com a principal objectiu la millora de les condicions dels polígons industrials de la província.

La pàgina web de la Xarxa d’Agències de Desenvolupament Local ofereix una galeria empresarial online en la qual es pot consultar el directori de les companyies existents en cada municipi, oferint a cadascuna un espai web gratuït per a la seua promoció, així com una borsa de treball online en la qual es poden registrar ofertes i demandes de treball en clau local.

Jornades formatives en diferents municipis

L’entorn online per a les ADL de la xarxa es completa amb una Intranet d’accés restringit al personal tècnic de les entitats adherides, amb funcionalitats de comunicació i intercanvi de bones pràctiques entre les organitzacions participants, gestió de projectes col·laboratius i un mòdul d’administració de continguts dels portals locals per a la seua personalització.

Així mateix, la Intranet inclou una eina de gestió tècnica que permet registrar les consultes rebudes i oferir als usuaris informació que resolga dubtes plantejats al personal tècnic de les ADL, de manera que es generen indicadors d’activitat i eficàcia necessaris per a mesurar el treball de cadascuna d’elles i donar suport a la millora contínua del servei.

Per a donar a conéixer aquestes aplicacions a les entitats locals s’han programat set jornades formatives en diferents punts de la província, a les quals s’han inscrit més de 150 responsables de les ADL. Durant les pròximes setmanes tindran lloc sessions d’aquest tipus en les Mancomunitats de La Serranía, la Ribera Alta, la pròpia Diputació de València i la Mancomunitat Terra del Vi. Ja han tingut lloc les realitzades en la Mancomunitat de La Vall d’Albaida, la de Les Valls i en l’Ajuntament de Canals.

La Xarxa d’Agències de Desenvolupament Local de la Corporació provincial també disposa de serveis d’assessorament, coordinació i subministrament d’informació estadística local, que ofereix Divalterra a través de l’àrea d’Estudis i Planificació Estratègica. L’adhesió d’entitats continua oberta. Es pot fer contactant amb Divalterra a través del correu planestrategica@divalterra.es.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.