Almussafes es prepara per a conéixer la seua nova Reina de les Festes

Demà divendres, a les 22 hores de la nit, el Centre Cultural acollirà l’acte públic d’elecció, que s’efectuarà per sorteig

La cort d’honor de 2017 estarà integrada per tres jóvens de la localitat

Almussafes, a 4 de maig del 2017. Només falten algunes hores perquè Almussafes descobrisca qui es convertirà en la Reina de les Festes de 2017. El Centre Cultural de la població acollirà demà, a les 22 hores, la cerimònia oficial d’elecció i presentació de la jove que es transformarà en la protagonista de les Festes de juliol, així com de la seua Cort d’Honor. En esta ocasió, quatre són les candidates a alçar-se amb el somiat títol de reina: Mar Calatayud Rodrigo, Paula Ferriz Simarro, María Gil Soldevilla i Lucía Girona García. Una d’elles serà la triada per sorteig per a representar al poble d’Almussafes en un regnat que s’estendrà durant dotze mesos.

L’elecció de la Reina de les Festes és un dels esdeveniments més assenyalats i emotius per a la població d’Almussafes. La sala d’actes del Centre Cultural acollirà demà per la nit la gala, que s’inaugurarà amb el discurs de l’edil de Festes, Andrés López. Durant el mateix, el regidor realitzarà un recorregut pel calendari d’actes programats per al pròxim mes de juliol i introduirà les principals novetats d’enguany.

Diversos centenars de veïns es donaran cita en el pati de butaques per a gaudir en primera persona d’una nit especial, protagonitzada per quatre il·lusionades jóvens que aspiren a convertir-se, durant dotze mesos, en les representants de les activitats festives més importants del municipi.

Després del parlament de l’edil s’introduirà a les candidates, que han sigut propostes per diferents associacions i clubs locals. Mar Calatayud Rodrigo (en representació del Club de Pilota Valenciana), Paula Ferriz Simarro (dama del Club Atletisme Almussafes), María Gil Soldevilla (presentada per l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme) i Lucía Girona García (dama de la Falla Primitiva) desfilaran fins a l’engalanat escenari del teatre. Totes elles depositaran una papereta amb el seu nom en una urna i estaran acompanyades per la Reina ixent, la jove Belén Godoy Pérez, i l’alcalde d’Almussafes, Toni González. Ambdós seran els encarregats d’entregar-los un detall commemoratiu i un ram de flors davall l’atenta mirada dels seus familiars i amics.

La cerimònia pública continuarà amb l’extracció, per part de la Reina de les Festes de 2016, del nom de l’afortunada que es convertirà en la Regina de 2017. Belén Godoy haurà de cedir el seu càrrec i, en eixe moment, els aplaudiments, l’alegria (i alguna que una altra llàgrima) s’apoderaran del saló.

Posteriorment, l’alcalde procedirà al tancament de l’acte amb unes emotives paraules i se servirà un refrigeri en honor a la Reina i les seues tres acompanyants en el vestíbul de l’edifici. Mentrestant, un vibrant castell de focs artificials il·luminarà el cel d’Almussafes per a celebrar i anunciar la tan esperada notícia.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.