El Departament de Salut de La Ribera articula el Pla Assistencial d’Estiu 2017 reforçant les zones costaneres

• En el període estival, es mantindrà l’atenció sanitària durant les 24 hores en les 11 zones bàsiques del Departament de Salut, amb consultes programades i urgents en els centres de referència

• Es reforcen els Centres de Salut Integrats de Sueca i Cullera, que donaran assistència 24 hores a les poblacions amb major afluència turística

Alzira (02.06.17).- El Departament de Salut de La Ribera ha articulat ja el seu Pla Assistencial d’Estiu 2017 que, com en anys anteriors, reforça les zones costaneres i garanteix una assistència òptima en les 11 zones bàsiques de salut de la comarca.

Este Pla s’ha realitzat amb criteris històrics d’activitat i seguint les línies directrius del Pla d’Estiu de la Conselleria de Sanitat per a tots els departaments. En este sentit, durant el període estival (1 de juliol al 30 de setembre), es garanteix l’atenció durant 24 hores a les 11 zones bàsiques del Departament a través dels centres de salut de referència.

COBERTURA ESTIU 2017

Zona Bàsica Centre de referència
ASSISTÈNCIA 24 HORES Poblacions d’influència
ZB 01 Centre de Salut (CS ) Alberic Alberic, Tous, Massalavés,Benimuslem, Gavarda
ZB 02-03 Centre Sanitari Integrat (CSI ) Alzira Alzira, Corbera, Llaurí, La Barraca
ZB 04 CS L’Alcúdia L’Alcúdia, Guadassuar
ZB 05 CS Algemesí Algemesí, Albalat
ZB 06 CS Alginet Alginet
ZB 07 CSI Benifaió Benifaió, Almussafes, Sollana
ZB 08 CS Carcaixent Carcaixent
ZB 09 CSI Carlet Carlet, Benimodo, Alfarp, Llombai, Catadau
ZB 10 CSI Cullera Cullera i Favara
ZB 11 CSI Sueca Sueca, El Perelló, Fortaleny, Benicull, Riola Polinyà, Mareny de Barraquetes i Palmeretes

Zones costaneres

Pel que fa a les zones costaneres s’ha reforçat la cobertura a professionals especialment en els dels Centres de Salut Integrats de Sueca i Cullera per tal de donar una millor assistència urgent a les localitats amb una major afluència turística.

Els CSI de Sueca i Cullera compten, a més d’atenció les 24 hores del dia, amb capacitat d’atenció radiològica, llits d’observació i estan situats a escassos minuts de les diferents platges. Així mateix, els consultoris ubicats a les platges es reforçaran respecte a la resta de l’any.

Pel que fa a l’Hospital de La Ribera, durant els mesos d’estiu s’oferirà la mateixa cartera de serveis i especialitats que durant la resta de l’any.

El Dr Vicente Palop, Director Mèdic Assistencial de Departament de Salut de La Ribera, afirma que “el Pla Assistencial d’Estiu 2017 permet cobrir amb les màximes garanties les necessitats sanitàries de la població de la comarca durant el període estival, tant en Atenció Primària com en Atenció Especialitzada”. En este sentit el doctor Palop ha remarcat que “el Pla està basat en l’anàlisi de l’històric d’activitat i en l’experiència en la gestió en 18 anys”. “En els últims anys amb similars criteris la normalitat ha estat la tònica general sense que s’hagen produït incidències significatives”.

Deixa el teu comentari