Almussafes presenta la “Guia de la Salut”, un document amb recomanacions per als veïns

Es presentà ahir dimecres 7 de juny a les 19: 30 hores en la sala de reunions del Pavelló Poliesportiu Municipal

Daniel Argente, graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, va impartir una conferència relacionada amb aquest tema

La publicació, que arreplega la informació d’una manera molt senzilla i visual, busca conscienciar als almussafenys de la importància del benestar físic

Almussafes, a 8 de juny de 2017. L’Ajuntament d’Almussafes acaba de publicar la “Guia bàsica de la Salut per a la pràctica Esportiva”, un document amb el qual la Regidoria d’Esports pretén aportar consells perquè els veïns de la localitat realitzen activitat física de forma segura i adaptada a les seues necessitats i possibilitats. Així, s’arrepleguen pautes relacionades amb l’escalfament, els estiraments, l’alimentació o la freqüència cardíaca. Ahir dimecres, 7 de juny, a les 19:30 hores en el Pavelló Poliesportiu Municipal, se celebrà una conferència en la qual s’aprofità per a presentar públicament el manual, que ja pot descarregar-se gratuïtament en la pàgina web del consistori, www.almussafes.es.

Es tracta d’una de les iniciatives més destacades de totes les que s’estan duent a terme amb motiu del XVI Mes de l’Esport d’Almussafes. A més de programar nombroses activitats esportives i tallers, conferències i seminaris relacionats amb aquest àmbit, l’Ajuntament de la localitat ha decidit fer un pas més en la promoció dels hàbits de vida saludables amb l’edició de la “Guia bàsica de la Salut per a la pràctica Esportiva”, que ofereix pautes, recomanacions i precaucions que cal tenir en compte quan es realitza activitat física.

La publicació, que s’edita amb la intenció de facilitar ajuda a tots els veïns que decidisquen començar a cuidar-se, i que està a l’abast de tots en la pàgina web municipal www.almussafes.es, està composta per dotze pàgines en les quals s’aborden diferents qüestions per a millorar la qualitat de l’exercici, els estiraments, l’escalfament, el control de la freqüència cardíaca, l’alimentació i el calçat, així com algunes de les precaucions que evitaran complicacions durant el desenvolupament de les sessions.

“És una guia molt didàctica, amb un llenguatge que pot entendre tota la població i que sens dubte servirà com a base per a iniciar-se en la pràctica d’exercici físic d’una manera planificada i estructurada”, comenta el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Almussafes, Pau Bosch.

L’Àrea d’Esports, Cultura i Joventut del consistori municipal almussafeny presenta aquesta iniciativa perquè “a causa de l’auge i la moda de realitzar activitat física, molta gent s’inicia en aquesta pràctica pel seu compte, sense assessorament, corrent el risc de patir lesions, disfuncions metabòliques i fins i tot la mort”. Per això, la principal recomanació que realitza a través d’aquestes pàgines és que els interessats a realitzar esport analitzen si estan capacitats per a dur a terme determinades modalitats i que, “davant qualsevol dubte, consulten amb un professional de l’exercici físic”.

Ahir dimecres, 7 de juny, a les 19:30 hores es va dur a terme en la sala de reunions del Pavelló Poliesportiu Municipal la presentació pública d’aquest document, amb la conferència a càrrec del graduat universitari en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Daniel Argente. A més, per a aprofundir en els temes arreplegats en la guia, el pròxim dilluns 12 de juny a les 10 hores se celebrarà un seminari pràctic en el qual s’aplicaran els conceptes reflectits en el document.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.