Almussafes inicia un Pla de Participació Ciutadana per a la revisió del seu PGOU

El consistori municipal organitza una sèrie d’activitats per a arreplegar l’opinió i els suggeriments dels veïns

El dimarts 13 de juny se celebrarà una trobada amb els ciutadans en la qual s’explicarà aquest procés i com podran intervenir en el mateix

Almussafes, a 9 de juny de 2017. El pròxim dimarts 13 de juny a les 19 hores se celebrarà en la Llar dels Jubilats la presentació del procés de revisió del PGOU i del Pla de Participació Ciutadana que l’Ajuntament d’Almussafes ha impulsat per a conèixer l’opinió dels veïns al voltant d’aquest tema. L’equip de govern municipal vol comptar amb els almussafenys en la presa de decisions i, per aquest motiu, desenvoluparà diferents activitats en aquest sentit. A més de la citada proposta, el pròxim dissabte 1 de juliol es duran a terme “Itineraris urbans” en els quals els assistents “valoraran a peu de carrer els diferents paisatges urbans del nostre municipi i sobre els quals es faran propostes de futur”.

La revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’un municipi és un procés costós i que requereix de nombrosos tràmits per a ajustar els canvis que vulguen realitzar-se a la legalitat vigent. L’Ajuntament d’Almussafes, que va iniciar aquest procediment fa uns mesos amb la intenció de poder aprovar-ho durant la present legislatura, busca que el text definitiu que s’aprove després de l’anàlisi que està duent a terme una empresa especialitzada en aquesta matèria compte amb el màxim consens possible. Per aquesta raó, el consistori municipal almussafeny acaba de posar en marxa un Pla de Participació Ciutadana amb el qual pretén arreplegar les opinions i suggeriments dels veïns i veïnes.

“Es tracta de decisions amb massa transcendència com per a ignorar les inquietuds dels ciutadans, per açò volem que els almussafenys s’impliquen en el procés i ens expliquen com volen que siga la seua població en les pròximes dècades”, destaca el regidor de Participació Ciutadana, Andrés López.

Aquest pla, denominat “Actua Almussafes”, que arranca amb dues activitats obertes a tota la ciutadania, es desenvoluparà durant aquest 2017. La primera d’aquestes dues convocatòries està prevista per al pròxim dimarts 13 de juny. La Llar dels Jubilats acollirà entre les 19 i les 21 hores la presentació del procés de revisió del PGOU i d’aquesta campanya, en una trobada en la qual l’equip de govern espera l’assistència dels veïns perquè puguen traslladar-los tots els dubtes, idees i inquietuds al voltant d’aquesta qüestió.

La segona de les activitats plantejades per l’executiu local dins d’aquesta primera fase de la iniciativa és un taller de participació ciutadana titulat “Itineraris urbans”. Se celebrarà el pròxim dissabte 1 de juliol de 9:30 a 17:30 hores i durant el mateix els assistents “valoraran a peu de carrer els diferents paisatges urbans del nostre municipi i sobre els quals es faran propostes de futur a considerar en el citat Pla General”, explica el primer edil en la carta dirigida a la població per a anunciar aquest nou projecte.

“Amb aquesta iniciativa vam sumar la pota que li faltava a l’estudi de revisió del PGOU, que requereix de la coordinació d’administracions públiques, tècnics especialistes, col•lectius, empreses i, com no, dels quals van a gaudir del resultat obtingut, els almussafenys”, assenyala López, també regidor d’Urbanisme.

Per a més informació relacionada amb el PGOU, els veïns poden dirigir-se a les dependències del departament municipal d’Urbanisme, situades en el Passeig del Parc número 5, o directament a l’equip de Planifica, l’empresa que està gestionant l’estudi de revisió d’aquest document de distribució urbanística, que es troba en el carrer Cirilo Amorós número 6 de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.