L’Ajuntament d’Almussafes estudia la posada en marxa de noves iniciatives formatives

Diversos responsables municipals visiten el prestigiós Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja

L’ADL, el CMFPA i l’IES Almussafes treballen conjuntament per a ampliar les possibilitats de contractació dels veïns de la localitat

Almussafes, a 23 de juny de 2017. El Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja va rebre ahir dijous 22 de juny la visita de diferents responsables tècnics de l’Ajuntament d’Almussafes per a conèixer el funcionament de la infraestructura i d’aquesta forma valorar les possibilitats d’implementar algunes de les seues iniciatives. El consistori municipal continua explorant noves vies formatives per a ampliar la seua oferta de cursos i seguir treballant per a aconseguir la plena ocupació. L’alcalde d’Almussafes, Toni González, assegura que cal seguir estudiant totes possibilitats i que per a açò cal fixar-se en “casos d’èxit com és el CIPFP de Catarroja”. En la trobada van participar el director d’aquesta infraestructura, la directora del CMFPA, la directora de l’ADL, el cap d’estudis de FP de l’IES i el tècnic de Joventut, entre altres responsables.

El repte de l’Ajuntament d’Almussafes d’aconseguir reduir la taxa de desocupació fins a situar-la en el que es coneix com a “atur tècnic” està portant al consistori municipal a implementar nombroses iniciatives que s’estan donant a conèixer a la ciutadania a mesura que es van posant en marxa. En els últims mesos, s’han aconseguit els permisos necessaris per a impartir els cursos previs a l’expedició de certificats de professionalitat de Grau 1 i 2, per al que ha sigut necessari homologar les instal•lacions del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes. A més, és habitual la convocatòria de tallers relacionats amb els més diversos sectors, tots ells fruit de les necessitats mostrades per les empreses situades en el terme municipal.

Els diferents departaments de l’administració local continuen estudiant noves vies per a adaptar-se a les exigències del mercat laboral i, en aqueix sentit, ahir dijous 22 de juny els responsables de les àrees relacionades amb l’ocupació i la formació es van traslladar fins al Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja per a conèixer el seu funcionament i valorar la posada en marxa d’alguns dels projectes que han portat a aquest organisme depenent del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) a convertir-se en un centre de referència en el seu àmbit d’actuació.

“Des de l’Ajuntament d’Almussafes seguim avançant en el nostre compromís amb l’ocupació i per a açò estem estudiant noves iniciatives que requereixen d’una reflexió assossegada i, sobretot, l’estudi de casos d’èxit, com és el Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja” explica l’alcalde i regidor d’Ocupació del municipi, Toni González.

Trobada a Catarroja
El Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja disposa d’una oferta formativa modular, flexible i de qualitat, amb abast als dos subsistemes de Formació Professional (el de la Formació Professional Inicial i el de la Formació Professional per a l’Ocupació) per a donar resposta tant a les necessitats dels sectors productius de la seua zona d’influència com a les necessitats individuals i expectatives de promoció professional.

En la trobada, durant la qual va actuar com a amfitrió el propi director del centre, Rafael Navarro, van participar la directora del Centre de Formació de Persones Adultes, Iolanda Corella, la professora de l’escola Carmen Romero, la directora de l’Agència de Desenvolupament Local, Elena Baldoví, la treballadora d’aquest departament Amanda Colomer, el tècnic de Joventut, Andrés Pedrón, i el cap d’estudis de Formació Professional de l’IES Almussafes, Juan Carlos Mortes.

Rafael Navarro va presentar amb detall les característiques del centre i els factors que han contribuït a convertir-lo en un espai amb acreditada reputació amb vista a traslladar algunes de les idees a Almussafes, “sempre a través de la coordinació entre l’ADL, el CMFPA i l’IES i com a resposta a les necessitats reals dels veïns i del teixit empresarial”, matisa el primer edil.

Possibles actuacions
El consistori treballa ara perquè el seu CMFPA obtinga el permís que li permetrà impartir els tallers amb els quals s’expedeixen els certificats de professionalitat de Grau 3 i perquè aquest mateix centre es convertisca en seu per a les proves d’accés als citats cursos. Així mateix, el departament d’Ocupació continua oferint formacions, com les innovadores “Càpsules de Empreniment Social”, la primera edició de les quals va començar el passat 16 de juny i que permetrà treballar idees empresarials a través d’una metodologia basada en coaching grupal. “Qui sap si en un futur tindrem l’oportunitat d’obrir un centre integrat similar al de Catarroja, per descomptat, si està en les nostres mans així serà”, conclou el primer edil.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.