Un centenar de veïns de Alfarrasí i Guadassuar visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha convidat als assistents a l’exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, que va arrancar el passat mes a Requena

26/06/2017.Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Alfarrasí i Guadassuar han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Junt a l’alcalde d’Alfarrasí, Fede Vidal, i la presidenta de l’Associació de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius de Guadassuar, Juani Colomina, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

“És necessari que els valencians coneguen el patrimoni artístic i arquitectònic de la Diputació, que al cap i a la fi és de tots”, ha destacat Vidal. Per la seua banda, la portaveu de Guadassuar ha agraït l’oportunitat de reunir a les associacions de dones perquè visiten les seues institucions, “i en tornar al poble explicar l’experiència i animar als veïns a conèixer-les”.

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF). Per açò, la diputada de Benestar Social ha recordat l’exposició itinerant Memòria de la Modernitat, que va arrancar el passat mes a Requena “perquè la gent puga gaudir de les pintures de la Diputació”.

“Tenim que estar orgullosos del que tenim, perquè és fruit del gran treball dels nostres avantpassats”, ha remarcat la diputada Berenguer. Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Deixa el teu comentari