Sant Joan torna a brillar en el barri del Pontet d’Almussafes

El jardí públic va congregar a més de 450 veïns, dissabte passat 24 de juny

El 25 aniversari de la festivitat va conjugar novament art i gastronomia

Almussafes, a 26 de juny de 2017. El  veïnat de la zona del Pontet d’Almussafes ha organitzat novament la commemoració  de la Festa de Sant Joan, una iniciativa amb què cada any es festeja l’inici de l’estiu i que este 2017 ha complit el seu primer quart de segle. La cita va ser dissabte passat 24 de juny. El parc del Pontet va reunir a més de 450 assistents en un sopar de germandat multitudinària, així com en la tradicional ‘cremà’ de la foguera, i en la posterior discomóvil que va ambientar l’acte.

Més de 450 persones es van reunir en el parc Pontet, durant la jornada de dissabte passat 24 de juny, fidels a la tradició que es va iniciar l’any 1992 i que es troba plenament consolidada en el calendari anual. Uns dels principals senyals d’identitat de la celebració de la festa de Sant Joan d’Almussafes és el seu caràcter eminentment familiar. De fet des dels seus orígens, una comissió organitzadora integrada per membres de la comunitat veïnal de la zona assumix la responsabilitat de completar els preparatius per a assegurar l’èxit de la iniciativa.

L’envol va tindre lloc durant el matí, ja que els grups d’amics es van donar cita en el jardí municipal per a organitzar les seues taules i cadires en funció de les persones que esperaven reunir-se en el sopar de germandat, en la que cada veí es proveïx de la seua pròpia menjar i beguda, i que es va inaugurar oficialment a les 22 hores amb una traca. Després d’ella, es va triar al nou representant de la festa, a què denominen “Míster”, càrrec que enguany ha recaigut en Juan Ramón Asins, qui ha arreplegat el testimoni del seu predecessor Manolo Anales. Precisament el “Míster” va ser l’encarregat d’agarrar la metxa amb què es va disparar un xicotet castell de focs artificials i amb la que es va encendre la foguera que tots junts havien erigit prèviament amb les aportacions dels assistents, abans de disfrutar d’una discomóvil.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Almussafes, que cedix les taules i cadires, a més de reforçar la il·luminació de l’espai en què es desenrotlla tot l’acte. De fet, l’alcalde, Toni González, i alguns regidors de l’equip de govern van compartir amb els veïns esta vetlada popular i d’obertura del període estiuenc, en la que es respira un ambient de gran familiaritat i fraternitat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.