La Regidoria de Joventut d’Almussafes celebra el seu XVIII Torneig d’Escacs

Joan Talens Costa va ser el guanyador en la categoria Sub12 mentre que Miguel Asins Muñoz va obtindre la victòria en la categoria Absoluta

Al setembre es convocarà una nova edició dels cursos d’aquesta disciplina i al desembre es disputarà un nou Obert

Almussafes, a 28 de juny de 2017. El Torneig d’Escacs d’Almussafes aconsegueix la seua majoria d’edat. El dilluns 26 i el dimarts 27 de juny, es va celebrar la divuitena edició d’aquest campionat que va enfrontar a un total d’11 amants d’aquesta disciplina en dues categories, Sub12 i Absoluta. Els tres primers classificats de cadascuna d’aquestes categories van rebre com recompensa un llibre. Davinia Calatayud, regidora de Joventut de l’Ajuntament de la localitat, anima als aficionats als escacs a inscriure’s en els cursos que sobre aquesta activitat es desenvoluparan en el mes de setembre, una iniciativa per la qual el consistori “seguirà apostant en el futur”.

L’Ajuntament d’Almussafes segueix apostant pels escacs divuit anys després de començar a desenvolupar iniciatives relacionades amb aquesta disciplina esportiva, amb la qual es desenvolupa la intel•ligència, la memòria i la capacitat analítica. El passat dilluns 26 i ahir dimarts 27 de juny, el Centre d’Informació Juvenil va acollir el XVIII Torneig d’Escacs organitzat pel consistori en el qual un total d’11 aficionats a aquest joc, cinc en la categoria Sub12 i sis en la categoria Absoluta, es van enfrontar per a veure qui aconseguia alçar-se amb el primer lloc.

En categoria Sub12, Joan Talens es va imposar als seus contrincants i va aconseguir la primera plaça. Després d’ell, es van situar Asier Piris Ferrandis i Moisés Ruiz Bernal, que van ser segon i tercer, respectivament. En categoria Absoluta, la victòria va ser para Miguel Asins Muñoz, a qui li van seguir, per aquest ordre, Germán Ferrando García i José Giménez Hernández. Tots ells van rebre com a recompensa de mans de la regidora de Joventut del municipi, Davinia Calatayud, un llibre, el mateix detall que van arreplegar Nerea Oliver Martínez, de la categoria Sub12, i Ángel Ricardo Barberán Piles, de la categoria Absoluta, que foren els afortunats guanyadors del sorteig que es va realitzar entre tots els participants.

“Des de l’Ajuntament d’Almussafes volem seguir recolzant aquestes trobades perquè pensem que contribueixen al desenvolupament intel•lectual dels participants i constitueixen una manera sana d’ocupar el temps d’oci”, assenyala l’edil delegada de Joventut, Davinia Calatayud.

El campionat va seguir la dinàmica denominada Round Robin, en la qual a través d’un sistema d’anada i tornada s’enfrontaven tots contra tots i s’anaven sumant els punts aconseguits. En la categoria Absoluta, els dos primers classificats van obtenir el mateix nombre de punts, per la qual cosa el marcador va concedir finalment avantatge a Miguel Asins Muñoz sobre Germán Ferrando García perquè en les partides que van compartir el primer va obtindre un millor resultat.

El pròxim mes de setembre es durà a terme una nova edició dels cursos d’escacs i en el mes de desembre es convocarà el XIX Obert d’Escacs de la localitat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.