LA UNIÓ interposa una denúncia contra la cadena Dia per presumpta venda a pèrdues d’arròs en una oferta actualment vigent

3 de juliol de 2017.- LA UNIÓ de Llauradors va a interposar una denúncia davant l’Agència d’Informació i Control Alimentari (AICA), dependent del Ministeri d’Agricultura, i davant la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat contra la cadena de supermercats Dia per presumpta venda a pèrdues en una oferta de “arròs blanc redó categoria extra”.

La cadena té una oferta des del 22 de juny fins al pròxim 12 juliol per la qual ven a 0,39 euros el quilo d’aquest arròs en els seus establiments. A més, tal com es pot comprovar en el tiquet de venda específica el preu anterior de 0,68 euros/kg i l’oferta a 0,39 euros/kg, per la qual cosa existeix un descompte de 0,29 euros/kg.

LA UNIÓ adverteix que aquesta setmana la cotització de la mateixa categoria d’arròs en el Consolat de la Llotja de València, de referència per al sector, és de 0,56-0,57 euros el quilo. Cal tenir en compte que a aquest preu encara caldria afegir-li el cost d’envasament, transport i venda al detall i que en cap cas podria situar-se per sota dels 0,65 euros el quilo. Per tant, els 0,39 euros el quilo de l’oferta de Dia se situarien un 40% per sota del preu de venda al públic que realment hauria de tenir, com a mínim.
A més, l’arròs que ven presumptament la cadena Dia com a extra no és tal tampoc, sinó de segona o tercera categoria i és una mescla de grandàries i varietats amb escassa qualitat per al seu consum en la cuina.

LA UNIÓ demana a les Administracions Públiques que inicien una recerca per a determinar si aquesta oferta implica que es poden derivar accions il•lícites, a fi d’evitar pràctiques il•legals en la comercialització de l’arròs. Aquesta organització també reclama un seguiment acurat per a determinar les causes per les quals es pot posar a la venda un producte com l’arròs redó blanc categoria extra a un preu tan baix, molt inferior al que cobra el productor quan lliura l’arròs, abans de l’envasament, transport i venda al consumidor. Finalment, demana que es determinen les responsabilitats que es puguen derivar.
La venda a pèrdues, prohibida per la llei estatal d’ordenació del comerç minorista, és una pràctica contrària a les normes de comerç que suposa la venda per part d’un dels operadors de la cadena per sota del preu de compra al seu proveïdor.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.