Almussafes convida als seus artistes i grups de música a actuar davant el públic local

El consistori prepara per al ‘Mes de la Joventut’ dos concerts amb la finalitat de promocionar el talent dels joves almussafenys

Els interessats a participar en aquesta iniciativa, oberta també a bandes d’altres localitats, tenen fins al pròxim 21 de juliol per a presentar la seua sol•licitud

Almussafes, a 17 de juliol de 2017. Els grups i artistes interessats a participar en els concerts que prepara l’Ajuntament d’Almussafes per al ‘Mes de la Joventut’ ja poden presentar les seues sol•licituds en el Centre d’Informació Juvenil. El consistori prepara dos recitals diferents, un per a grups i artistes i un altre per a DJ’s i ja ha publicat les bases que regulen aquestes iniciatives, amb les quals es busca fomentar la creació musical del col•lectiu de joves. Les instàncies podran presentar-se fins al pròxim divendres 21 de juliol i les formacions que tinguen en les seues files a algun almussafeny seran seleccionats directament, sempre que complisquen amb les condicions establides, entre les quals s’inclouen aspectes relacionats amb la durada de les actuacions o amb la temàtica de les cançons.

La difusió cultural ha sigut una constant per a Ajuntament d’Almussafes durant les últimes dècades. Els veïns de la localitat tenen l’oportunitat de gaudir durant la temporada de nombroses iniciatives culturals protagonitzades pels més rellevants artistes del panorama nacional i internacional en tots els àmbits. Pel Centre Cultural del municipi fan escala cada any les principals companyies teatrals, els muntatges més lloats per la crítica i les propostes més variades en gèneres tan dispars com la dansa, la poesia o la música popular valenciana. En aquesta completa programació impulsada per la corporació municipal, és habitual la inclusió d’iniciatives relacionades amb el desenvolupament del talent local, com és el cas dels ja tradicionals concerts del ‘Mes de la Joventut’.

La Regidoria de Joventut acaba de publicar les bases per a participar en els concerts oferits amb motiu d’aquesta celebració, que des de l’any passat es realitza coincidint amb l’inici del curs escolar, entre finals de setembre i principis d’octubre. Els veïns d’entre 14 i 29 anys tenen l’oportunitat de concórrer a aquesta convocatòria, que té com a objectiu el foment de la creació musical del col•lectiu de joves. L’Ajuntament posa a la disposició dels artistes del municipi la possibilitat d’actuar en un gran escenari i davant el públic local amb el corresponent equip de so i il•luminació i amb la publicitat de l’acte i el seu enregistrament incloses.

“Aquests concerts constitueixen una bona plataforma per a començar a tocar davant el públic i adquirir l’experiència i la soltesa necessàries per al desenvolupament de les seues carreres artístiques”, explica la regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calatayud. “A més, considere que és una excel•lent forma de donar-se a conèixer davant el públic local i de visibilitzar el talent dels nostres joves, que quasi mai tenen la possibilitat de mostrar el seu treball per la situació en la qual es troba actualment la indústria musical”, destaca.

Selecció
Concretament, la previsió de l’equip de govern és plantejar dos concerts diferents, un de DJs i un altre per als grups o artistes i, tal com s’arreplega en les bases, per a programar el cartell realitzarà un procés de selecció. Els grups amb almenys una persona empadronada a Almussafes seran seleccionats de manera directa i el que no hauran de lliurar una sèrie de documents perquè el departament de Joventut municipal comprove que reuneix una sèrie de requisits. Així, serà imprescindible presentar una maqueta amb almenys tres cançons en format mp3 i en suport USB o CD.

Independentment de la seua procedència, els interessats hauran de lliurar fins al pròxim 21 de juliol, dia en el qual es tancarà el període de recepció d’instàncies, el nom del grup i dels seus membres, amb el seu DNI, i un text en el qual s’indique adreça, telèfon, correu electrònic, pàgina web, fotografies, estil musical, durada de l’actuació, títol dels temes, així com l’instrument de cadascun dels integrants de la formació. El dimecres 26 de juliol es durà a terme la selecció dels grups que no siguen de la localitat, després del que es convocarà a tots els grups i artistes a una reunió informativa en la qual s’explicaran les condicions definitives de les actuacions.

Seran acceptats tots els estils musicals sempre que les seues lletres no discriminen “per raons de raça, sexe, religió o qualsevol altre principi fonamental de la persona” ni exalten el terrorisme. A més, tampoc s’admetran cançons que puguen incitar directa o indirectament a l’ús de les drogues, l’alcohol o el tabac.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.