LA UNIÓ de Llauradors coordina un projecte europeu per a convertir les podes citrícoles i la palla de l’arròs en aliment animal

19 de juliol de 2017.– LA UNIÓ de Llauradors participa en un projecte europeu Life, al costat d’altres socis, per a valoritzar residus agrícoles com les podes citrícolas i la palla de l’arròs i convertir-los posteriorment en aliment per als animals amb un preu competitiu.

La reunió de llançament d’aquest projecte Life 16 CCM/ÉS/000088, amb el nom “Climate change mitigation trough an innovative goat feed based on agricultural waste recycling”. LC FEED, ha tingut lloc a València.
El projecte, que compta amb un pressupost total d’1.174.439 € i que està finançat en un 60% per la Unió Europea, té com a objectiu desenvolupar nous mètodes i practiques innovadores per a una valorització efectiva de residus agrícoles com les podes citrícoles i la palla d’arròs, convertint-los en un nou aliment animal competitiu en el mercat. A més, simultàniament, hauria de ser capaç de reduir les emissions de metà en remugants, gas d’efecte hivernacle 23 vegades més perjudicial que el C02.
LA UNIÓ és l’entitat sòcia coordinadora del projecte i aquesta primera reunió d’engegada va comptar amb la participació de tots els socis a més d’aquesta Organització Professional Agrària: Ajuntament de València, Ajuntament de la Vall d’Uixó, Universitat Politècnica de València, Airatec S.L., Unión de Productores de Caprino (Uniproca) i la fundació Low Carbón Economy i Area Europa (Itàlia).

Deixa el teu comentari