Cullera aposta per l’òpera i la sarsuela en la seua programació cultural d’estiu

El tenor Sergio Escobar, que obri la temporada en Les Arts, oferix un recital el 4 d’agost en l’Auditori Municipal

L’òpera arriba a Cullera este estiu de la veu d’un dels més grans tenors espanyols i amb més projecció internacional, Sergio Escobar. L’Auditori Municipal del Mercat serà escenari el pròxim 4 d’agost d’un concert excepcional: un recital extraordinari del tenor i a més per a un públic reduït.

Acompanyat de l’Ensemble de Solistes de l’Orquestra de València, dirigit per Roberto Turlo, el tenor oferirà un recital amb un programa compost per àries d’òpera i romances de sarsuela.

Escobar serà el protagonista de la pròxima inauguració de la temporada 2017/18 del Palau de Les Arts en el paper de Pinkerton amb la memorable “Madama Butterfly” de Puccini sota la direcció de Diego Matheuz.

El recital de Cullera es convertix així en tot un esdeveniment abans de la presència del cantant en el coliseu valencià, ja que serà el seu debut en terres valencianes. A més, el concert es convertix en un dels esdeveniments operístics de la Comunitat València en la temporada estival en convertir-se en preàmbul de la nova temporada lírica.

Escobar ha escollit Cullera per al seu recital exclusiu per la gran passió que la població sempre ha demostrat sentir cap a la música representada en les seues societats musicals i la presència d’un important nombre d’aficionats al gènere líric durant la seua temporada estival.

Cullera se suma d’esta manera al circuit de les grans poblacions valencianes que inclouen l’òpera i la música culta com a referent cultural dins de les seues activitats estiuenques amb un programa d’altura i qualitat, ha explicat la regidora de Cultura i Activitats Musicals, Sílvia Roca. Les entrades ja estan a la venda en la Casa de la Cultura.

El tenor oferirà en el recital, entre altres, peces de Tosti Massenet, Puccini, Verdi, Giordano Bellini Serrano o Sorózabal, totes elles orquestrades pel mestre Xavier Piquer.

L’Ensemble de Solistes de l’Orquestra de València que acompanyarà Escobar estarà format pels músics Santi Juan (violí), David Barona (violoncel), Paco Catalá (contrabaix), Antonio Galera (piano), Vicent Morelló (flauta), Vicente Alós (clarinet) i Roberto Turlo, oboé i director.

El col•lectiu està especialitzat en música de cambra i és considerada una de les formacions de més perfecció tècnica en el panorama valencià, ja que és capaç d’abordar qualsevol tipus de repertori.

Nascut a Toledo, Sergio Escobar guanyador de diferents concursos lírics, va tindre el seu gran enlairament professional en 2012 després d’actuar amb gran èxit en el Teatre Luciano Pavarotti de Modena i el Teatre Municipale de Piacenza amb el paper protagonista de l’òpera “Don Carlo”. Entre el seu repertori figuren “Il Corsaro de Verdi, “Norma” o “Nabucco”. A més també ha cantat “Il Trovatore”, “Poliuto” de Donizetti, “Attila”, “Aida” o “Cavalleria Rusticana”.

En 2015 va participar en les produccions de “Norma” dirigit per Maurizio Benini en el Teatre de la Maestranza de Sevilla, “La Dogaresa” en el Teatre de la Zarzuela de Madrid, “Madama Butterfly” o “Un ballo in maschera”.

En 2017 ha cantat “Don Carlo” en la Scala de Milà, sota la direcció de Myun Wung-Chung, “Attila” en el Teatre Pavarotti de Mòdena, “Don Carlos” en el Maggio Musicale Fiorentino sota la direcció de Zubin Metha i una nova producció de “Il Trovatore” en l’òpera de Frankfurt

Per la seua banda, Roberto Turlo, a més de solista titular de l’Orquestra de València, ha col•laborat amb diferents formacions espanyoles i estrangeres. Ha treballat amb mestres com Frubeck de Burgos, López Cobos, Rostropovich, Gómez Martínez, Esteinberg, Weller, Hager, Pons, Mehta o Yaron Traub. A més, ha acompanyat a solistes com Alfredo Kraus, Teresa Berganza, Monserrat Caballé, Salvatore Accardo, Daniel Baremboim, Plácido Domingo, Joaquín Achucarro, Jose Carreras o Ainhoa Arteta, entre altres. En l’actualitat és Director Artístic del Festival Òpera Benicàssim.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.