La Regidoria de Gestió Urbanística substituirà dos arbres, ubicats al carrer Pérez Galdós, que no han superat amb èxit el transplantament

5 de setembre de 2017 – El passat 21 de juliol, amb motiu del nou disseny del carrer Benito Pérez Galdós, es van plantar diversos arbres, dos dels quals no han superat amb èxit el trasplantament.

La Regidoria de Gestió Urbanística informa que estos dos arbres tenen més del 70 % del volum de copa en fulles seques, cosa que provoca la caiguda d’estes, un símptoma que fa visible el debilitament dels esmentats arbres.

Després de fer un estudi, per part dels tècnics del departament responsable, els informes indiquen que les causes del deteriorament dels arbres afectats poden ser externes, és a dir de l’entorn biofísic, com també internes de l’arbre, en este cas fisiològiques.

També s’ha fet un seguiment del reg a goteig, d’acord amb les necessitats hídriques del conjunt de la vegetació existent en l’escocell. Però cal destacar que hi havia un marge de previsió, en cas que poguera ocórrer així.

Este percentatge d’incidències, en les plantacions, amb èpoques d’altes temperatures i la calor consegüent, entra dins de la normalitat i també és tolerable, tenint amb compte la data en què es van realitzar les labors de plantació.

Segons declara Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, “com bé ens han comunicat els tècnics del departament, no es estrany que alguns dels arbres o elements instal•lats al carrer Pérez Galdós pogueren no adaptar-se a la nova ubicació per diferents raons, però cal aclarir que esta incidència se li ha comunicat a l’empresa responsable de l’obra, que serà l’encarregada de reemplaçar els dos arbres en qüestió, i amb la despesa econòmica de tal tasca”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.